3voor12 Utrecht

EKKO-programmeur Eduard Versteege vertrekt naar Belmont Bookings

Programmeur heeft aanzienlijke bijdrage geleverd aan groei van het podium

Programmeur Eduard Versteege verlaat EKKO na daar 10 jaar werkzaam te zijn geweest. Vanaf september 2018 gaat hij aan de slag als boeker bij Belmont Bookings in Amsterdam.

Als dance- en concertprogrammeur heeft Versteege de afgelopen jaren een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de groei van EKKO. Zowel het aantal activiteiten als het aantal activiteiten is in die periode toegenomen. Daarnaast is ook de nachtprogrammering verder ontwikkeld en zijn de samenwerkingsverbanden uitgebreid. Behalve in het eigen pand is er de afgelopen jaren ook op verschillende andere podia en festivals in Utrecht geprogrammeerd en organiseerde EKKO steeds meer op bijzondere plekken in de stad.

Deze ambitie sprak Versteege al uit toen we hem begin van 2016 uitgebreid spraken: “Ik geloof dat de concertbeleving daar beter van wordt. Ik denk dat je americana het beste in de molen kan zien en een punkband in ACU. Het publiek van nu vraagt ook om concerten op bijzondere locaties. En het is ook leuk voor de EKKO-organisatie, van vrijwilligers tot promotie en productie. Het is mooi om met je team naar zo’n bijzonder moment toe te leven.” Inmiddels programmeert EKKO regelmatig in bijvoorbeeld ACU of Molen de Ster en organiseren ze ook Woodlum festival. En onlangs speelden Damien Jurado in de Geertekerk en Peter Broderick in de Doopsgezinde Kerk.

In september start Versteege bij Belmont Bookings, het Amsterdamse kantoor dat de boekingen verzorgt voor o.a. Strand of Oaks, Suuns, Ought, Destroyer, Preoccupations en de eerder genoemde Damien Jurado. Daar wordt hij verantwoordelijk voor de boekingen van een gedeelte van het roster in Nederland.

Via een persbericht laat Versteege weten: “Met ongelooflijk veel trots kijk ik terug op de afgelopen tien jaar bij EKKO. De verandering is groots geweest, van poppodium naar programmerende instelling op plekken als ACU, Molen de Ster, verschillende kerken en incidentele plekken. Ik ben trots dat ik daar én aan de ontwikkeling van EKKO als club heb mogen bouwen. Voor de toekomst heb ik zeer veel zin om te gaan werken aan mooie tours van de artiesten bij Belmont Bookings, een belangrijke leverancier van programma voor EKKO.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12