3voor12 Den Haag

"Dit is het Schevenings leven"

Schollen, volksbuurten en een laatste witte was

De zomer is vooralsnog niet dat zonovergoten seizoen geweest dat we normaliter gewend zijn. Meer dan eens (zo ook vandaag) pakken grijze wolken samen en is de kans op het opdoen van een mooi gebronsd huidje ver te zoeken. De jongens van Goldband hebben met 'Witte Was' wel een nieuwe zomeranthem gedropt waarmee het toch allemaal wat dragelijker wordt.

In de clip van het nummer dat al eerder verscheen op de EP Dun Smeren, Geld Verdienen wordt het leven van een Scheveningse jongere geschetst. Van de uitzichtloosheid van een baan bij de visafslag, waar de ene schol na de andere over tafel vliegt, tot het houden van duifjes op de zolder van je ouderlijk huis in een Scheveningse volksbuurt. Ondertussen probeer je met je vrienden (waaronder Goldband zelf en Gino 'Jeans' van Dam) zo veel mogelijk te genieten, los te gaan en witte wasjes te draaien. Voor wie nu nog niet doorheeft waar Witte Was een analogie voor is, zou even naar de laatste zin van het tweede couplet moeten luisteren.

Muzikaal gezien is deze milde, zomerse clubtrack geen banger zoals 'Uber Uber' dat wel was. Eerder een mellow synthtrack met een aantal fijne dansbreaks. Ultiem voor een middag op het strand of voor een brakke zondagmiddag na een avond waar het einde nooit van leek te komen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12