PP18: Liefde is het sleutelwoord bij Michelle David & The Gospel Sessions

Michelle David geeft Pinkpop een spoedcursus gospel

Michelle David is vanuit New York via Duitsland in Niew-Vennep beland, waar ze muzikanten Paul Willemsen en Onno Smit van Beans & Fatback en Lefties Soul Connection aan de arm nam. Samen stripten ze gospel tot op het bot en voegden vervolgens invloeden uit soul, jazz en afrobeat toe. David zelf zorgt voor de gouden strot waar alles om draait.

Je verwacht misschien dat haar show hier op Pinkpop minder goed zou werken dan bijvoorbeeld op North Sea Jazz, maar niks blijkt minder waar. David waardeert elk podium en iedereen die ervoor staat: hoe karig dat aantal op dit tijdstip misschien ook is. Ze geeft Pinkpop een spoedcursus gospel, waarbij het kernwoord ‘liefde’ is. Ze vertelt ons hoeveel ze van ons - en vandaag vooral de vaders houdt, en het publiek houdt natuurlijk ook van haar. 

HET MOMENT:
Door de extreem energieke show van David en haar gospeltrein bouwt ze in no-time een band op met het publiek, waardoor intimiteit haar vervolgens makkelijk afgaat. Ze grijpt haar hart vast wanneer de tranen komen tijdens een nummer over haar overleden moeder, en weet vervolgens meteen weer het energieniveau op te pakken op het niveau waar ze gebleven was. De positiviteit vibreert door de bewolkte hemel, we kunnen er de rest van de dag weer helemaal tegenaan. 

Volg Pinkpop op de voet in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12