3voor12 Gelderland

Poppunt Gelderland host nieuw podium Poort op ‘metal maandag’

Een volle dag stevig Gelders talent op het Valkhof Festival

De maandag van het Valkhof Festival in Nijmegen staat traditiegetrouw in het teken van muziek met een rauw randje: van metal tot garage en van postpunk tot elektronische muziek. Naast internationale topacts Zeal & Ardor, Cocaine Piss, Full of Hell en The Body is er in samenwerking met Poppunt Gelderland ook volop Gelders talent te zien. Op het nieuwe podium de Poort spelen de bands Chauffeur, Bieldermann en Mouflon en draaien Nijmeegse artiesten uit het genre hun favoriete platen.

Chauffeur
Het podium wordt geopend door de tweemansformatie Chauffeur uit Arnhem. Met enkel stem, bas en drums maken zij rauwe, catchy noise met invloeden uit de punk en hardcore.

Mouflon
De bandnaam die verwijst naar het majestueuze gehoornde dier doet al vermoeden waar het hier om draait: logge, zware, in your face death metal waar je niet zomaar omheen wandelt.

Bieldermann
De beats van dit experimentele trio zijn dwars, gitaren worden ge(s)loopt en een synth kan de bas doen. Aanstichter Gerben Bielderman speelde eerder als bassist in PAUW en is momenteel ook actief in het Achterhoekse trio Helm Op.

De favoriete platen van…
Tussendoor staan bandleden van de Nijmeegse bands Shaemless, Paracetamøl, Bismut en Vain Louie voor de verandering achter de dj-tafel om hun lievelingsnummers te laten horen.

Tijdschema

  • 18:00 – 18:45 Chauffeur
  • 18:45 – 20:00 Dj-team: Shaemless
  • 20:00 – 21:00 Dj-team: Paracetamøl
  • 21:00 – 21:45 Mouflon
  • 21:45 – 22:45 Dj-team: Bismut
  • 22:45 – 23:30 Bieldermann
  • 23:30 – 00:30 Dj-team: Vain Louie

Nog meer Gelders talent
Naast het Poort-programma van Poppunt Gederland vind je in de reguliere programmering van de maandag drie Nijmeegse topacts die ook zeker het checken waard zijn: de indierockers van Indigo, de noiserockformatie Mr. Echo en de noiserockers van The Cold Vein. Verder presenteert 3voor12 Gelderland de hele week een speciale line-up van Gelderse talenten en neemt het nieuwe Nijmeegse platform Schuum de Poort over op donderdag voor een avond muziek van Nijmeegse bodem.

Bekijk het volledige programma op www.valkhoffestival.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12