steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Jan Terlouw Junior verandert LUX-plein in nightclub

Frontman en gevolg spelen ongemoeid twintig minuten extra door

Jan Terlouw Junior & the Nightclub mogen de avond afsluiten op het LUX-plein en hoewel het optreden wat rommelig begint vanwege een uitgebreide soundcheck, wordt het eerste nummer ‘When the Lights are Low’ zeer warm ontvangen door het publiek met daverend applaus. Ze zijn van start en het belooft een show vol funky pianosolo’s, swingende brassmelodieën en sigarettenrook te worden up in the Nightclub.

Het repertoire van de band staat bekend om zijn duistere thema’s en teksten die vloeiend afgewisseld worden met vrolijke bigband-swingrefreinen. De show, die een verhaal is van “drie zielen die op een avond de afgrond in storten” (aldus Jan Terlouw Junior), wordt met Engelse rijmpjes aan elkaar gepraat.

Tijdens deze intermezzo’s lijkt de zanger zich helemaal in zijn rol te verliezen; parmantig, met sigaret in zijn rechterhand en bier in zijn linker, vertelt hij over Frankie, wodka en wijn, de hoofdrolspelers van de volgende nummers. Ondertussen danst het plein alsof ze net uit een jaren twintiger nachtclub zijn weggelopen.

Een tegenvallertje komt tegen het einde van de show als de band het publiek wat intiemer bij de songs wil betrekken met 'Just One More Day’ en de trompettist zijn blaasinstrument inruilt voor een gitaar die niet over de monitor te horen is. Uit de maat klinkt het nummer als een rommeltje in plaats van een zachte orenstreler. Het mag de rest van het optreden echter niet onderuit trekken, aangezien het goedgemaakt wordt met een jamsessie van een dikke twintig minuten. Strak en moeiteloos slingeren ze van jazz en soul, naar tango en ska. Zelfs de mensen achter op het plein hebben nu hun stoelen verruild voor een dansje.

HET MOMENT:
Een enthousiasteling in het publiek roept de naam van de zanger en staat vrolijk met een biertje klaar. “Heuj”, zegt de zanger en pakt het lachend aan.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland