Sunday Snooze #67: Masalo

Rush Hour-debutant trekt je mee in zijn onderbewuste

Het gevoel dat Masalo in zijn Sunday Snooze Mix probeerde te vangen? Een soort droomstaat, een tussenfase, een lucid dream, een dagdroom – de onderbewuste speelfilm die zich achter je oogleden afspeelt.  Met zijn psychedelische mix probeert de Amsterdamse dj het onderbewuste van een droom bewust in een mix om te zetten. ‘Het is een beetje vaag, een beetje woozy. Er zitten wat stemmen in de mix, maar in het begin is het is allemaal onverstaanbaar. Je wordt de realiteit in geroepen, maar het komt door een blur heen,’ legt hij uit.

Daarna neemt Masalo je mee op een sonische reis naar de verste uithoekjes van je eigen bewustzijn. ‘Je wordt wakker, maar je bent niet meer in je eigen bed.’ Dan zet mix in met een Midden-Oosters thema, gaat door met een track uit Mali, en ook duikt Masalo in een hoop tracks die elektronica combineren met traditionelere sounds uit allerlei windstreken. Kenmerkend voor de mix zijn de twee tracks van Jon Hassell die erin zitten, een minimalistische componist die bekend staat om zijn zelfbenoemde stijl, ‘The Fourth World’. Daarmee combineert hij oeroude en futuristische technologieën met westerse en wereldse invloeden. Ook ‘Riparian’ van de Amerikaanse componist Kaitlyn Aurelia Smith omvat dat gevoel: ‘dromerig, psychedelisch, buitenaards, traditioneel en futuristisch. Een “traditioneel” instrument – namelijk haar stem – krijgt een futuristische draai door technologische manipulatie.’ Zo lijkt de klank van haar stem ergens te zweven tussen de droomwereld en de realiteit.

Dat dromen en realiteit zich nog wel eens kunnen vermengen, maakt Masalo ook mee in zijn dagelijks leven. Zijn nieuwste release op Rush Hour, de EP New Dance, was toch wel een beetje als een droom die uitkwam. ‘Dat is wel een label, een movement, zelfs een instituut waar ik wel heel veel mee heb. De shop, de feesten, het label zelf. Het viel allemaal wel op zijn plek.’

Sunday Snooze wordt elke zondagochtend tussen 08.00 en 09.00 op KXRadio uitgezonden, abonneer je ook via RSS feedStitcher of iTunes of check ze hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12