LL17: Migos geeft de luiste show van het weekend

Zou het voor henzelf ook niet leuker zijn er wat meer van te maken?

Met meer dan een miljard streams in een maandje of drie, is ‘Bad and Boujee’ een van de allergrootste hits van het jaar. Je kan geen hiphopfeestje bezoeken zonder dat de hele zaal hem meeschreeuwt. Het maakt op zijn minst nieuwsgierig naar hoe de rappers uit Atlanta het live doen.

Ze staan een uur op het programma, maar je weet van tevoren al dat ze dat natuurlijk nooit vol gaan krijgen. Migos heeft nummers genoeg, maar zo lang treden ze gewoon niet op. Net als dat je weet dat ze te laat gaan komen. Twintig minuten vandaag. Ondertussen mag hun dj de Bravo al opwarmen met hits van onder andere Kendrick Lamar en Travis Scott. En van Migos, want hey, ze treden toch maar kort op.

Vlak voor Quavo, Offset en Takeoff dan eindelijk het podium opstappen, positioneren twee gigantische bodyguards zich op de hoeken van het podium. Het staat een beetje lullig, hoe ze daar met hun handen in hun zakken de zaal in de gaten houden. Verder staat er een hele eigen crew met camera’s en soms meerdere telefoons om alles meteen op de socials te gooien. Veel bedrijvigheid, voor zo’n luie act.

Want man, hoe krijg je het voor elkaar om met zo veel hits zo weinig energie los te krijgen. Ze sloffen wat over het podium, eisen de grootste moshpit van Amsterdam (‘Amsterdam, let’s party in this motherfucker!’ ‘We’re in motherfucking Amsterdam, man!’). Naar het einde toe komt er iets meer pit in, bij ‘Fight Night’ is er zowaar iets van vuur te zien. Maar uiteindelijk gaat zelfs Bad and Boujee als een nachtkaars uit. De Bravo is dan inmiddels al leeggestroomd. Terecht, als met zo’n catalogus een optreden van een half uur nog te moeilijk blijkt. Zou het voor henzelf ook niet leuker zijn als ze er wat meer van proberen te maken?

HET MOMENT:
Dat ze na 20 minuten wachten toch het podium op lopen. 

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12