3voor12 Rotterdam

Programma Popronde Delft is bekend

Meer dan 35 acts op 17 deelnemende locaties

Het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan, Popronde Delft maakte haar programma bekend. Meer dan 35
veelbelovende en verrassende acts, waaronder NEMSIS, Paracetamøl, Kay Slice, Gumbo Kings en Joan Franka, komen op 19 september naar het centrum van Delft. Naast de speciale rondvaartbootsessies zijn er dit jaar ook previews in de vorig jaar uitgegraven middeleeuwse kelder van het Delfts Brouwhuis en een bijzondere act met dans tussen de platen van Plexus. Met de Delft-City-shuttle zorg je dat je vlot tussen de locaties kunt bewegen én je je voeten spaart voor de afterpary bij STECK.

17 locaties

Tijdens de Popronde vormen 17 locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en poppodia fungeren ook platenzaak en rondvaarboot als podia. Dit levert intieme en bijzondere concerten op en door de compactheid van het centrum kan je op één avond heel veel nieuw talent ontdekken. Met de Delft City-shuttle verplaats je je nóg sneller tussen de concerten zodat je zoveel mogelijk kunt zien. Wil je het iets rustiger aandoen? Dat kan natuurlijk ook: er zijn ook locaties met een bijna avondvullend programma op zichzelf of mooie afwisseling met de deelnemende buren. Dit jaar doen ook Delfts Brouwhuis, Tierney’s, het Cultuurlab, de Liefhebber en Bierfabriek mee als locatie.

Keuzestress

Je kunt je alvast inlezen -en luisteren over de acts via de website en afspeellijst op Spotify om jouw ideale programma samen te stellen. Een programmaboekje kan je van te voren ophalen bij de deelnemende locaties. Op de avond zelf is de infostand dit jaar te vinden bij de Bierfabriek. Hier kan je langskomen voor informatie, tips over het programma, en een selfie maken in de speciaal aangelegde biergarten. Ook dit jaar presenteren VPRO’s 3voor12 en muziekblad OOR eigen talenten op een podium. Op deze podia zijn enkel acts te zien die getipt worden door OOR en 3voor12. Het OOR-podium wordt verzorgd door STECK met WIES, Queen’s Pleasure en Foxlane. Bij de Engel is het 3voor12-podium met A.M. Sam, Real Derek en NEMSIS. Als je van het hardere en alternatievere werk houdt, dan let je in het programmaboekje op de bands met een Never Mind the Hype- logo (NMTH). Hét platform voor ‘Everything heavy, alternative & deviant’.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12