3voor12 Tilburg

Paaspop 2019 Claw Boys Claw: Nog lang niet klaar

De heren van Claw Boys Claw zijn inmiddels alweer aan hun 36e jaar bezig. Peter te Bos en John Cameron zijn de enige twee bandleden die er al vanaf begin af aan bij zijn. Veertien albums verder staan ze nog steeds op het podium als een stel jonge honden. En de mannen staan zeker niet stil, in 2018 brachten ze nog een nieuw album uit: It’s Not Me, The Horse is Not Me, Part 1.

De Amsterdamse rockband is misschien geen band van wereldformaat, maar ze presteren het wel om de Jack Daniel’s tent op Paaspop vol te krijgen. Er is weinig jong publiek te vinden in de tent, maar de bandleden zijn zelf ook de jongste niet meer. Hun energieke act straalt echter iets heel anders uit.

Het bekendste nummer Rosie uit 1992 wordt uiteraard gespeeld en door een aantal mensen uit het publiek luidkeels meegezongen. Ook het nummer Superkid doet het goed, het nummer waar uitgebreid op gepogood wordt.

Midden in de show besluit leadzanger Te Bos om over het hekje te klimmen. Met zijn charismatische loopje en de microfoon aan zijn mond loopt hij een aantal minuten dwars door het publiek terwijl de punk sound van Camerons gitaarwerk door de zaal galmt. Te Bos zoekt altijd de interactie met het publiek en blijft daardoor toch altijd weer verrassen. Sommigen zullen zeggen dat CBC de handdoek maar eens in de ring moeten gooien, maar het plezier straalt van de band en het publiek af. En dat is het belangrijkste.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12