3voor12 Zeeland

Rites presenteert ep tijdens punk party in De Vrijbuiter

‘Misery is Company’

Vrijdagavond, even na negen uur, loopt het langzaam maar zeker vol in café De Vrijbuiter aan de Sint Jacobsstraat in Goes. Punkliefhebbers kunnen vanavond hun hart ophalen aan drie bands, waarvan de Middelburgse band Rites headliner van de avond is. 

Het Goese The Unknown Children opent de avond met een setje ‘van alles wat’. Klassiekers als ‘Unicorn Porn’ en ‘Trump’, over de gelijknamige president van Amerika, en een ode aan Kroegeigenaar Jelle Keizer, om zijn verjaardag te vieren. Nog wat dollen en moshen, totdat Rites klaar staat om te beginnen.


Rites is een female fronted hardcorepunk band uit Middelburg en omgeving, en presenteert Misery Is Company. Voor de snelle beslissers is er een speciale editie op vinyl, met het hoofd van Jelle Keizer erop. Voor de liefhebbers. Rites weet flink uit te pakken. Terwijl zangeres Louisa er lief lachend uitziet, is dat schone schijn als de stembanden aan het werk moeten. Bassist Nous Davidse springt ondertussen in de rondte op die ene vierkante meter. Rites gaat hard, harder, hardst en flink tekeer. En het publiek in het café doet vrolijk mee. Een rustmomentje is er wel, maar verdwijnt in het niets. Is er nog meer? Jazeker.

Voor de afterparty is WRCKG afgereisd vanuit Nijmegen. Autopech, invaldrummer en het missen van nog een bandlid heeft de band niet afgeschrikt om alsnog naar Goes te komen. WRCKG noemt zichzelf ‘heavy melodic hardcore’, maar valt beter te omschrijven als een ontspoorde mix van oversturende gitaren en vervalste zang. 

De ep 'Misery is Company' is al te beluisteren via Idioteq en is ook te bestellen via Bandcamp.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12