3voor12 Zeeland

Op een zwoele zaterdagavond Middelburg lekker wakker schudden

The Circle Remains laat zich horen tijdens Stadsfeesten Middelburg

De stad Middelburg bestaat achthonderd jaar, en dat moet natuurlijk gevierd worden. Voor de gelegenheid is op Plein 1940 een podium gezet dat door verschillende festivals gebruikt wordt. Dit weekend heeft Stadsfeesten Middelburg de beurt. En wat doe je dan in het knusse Middelburg: je zet alternative rock/metalband, en winnaars van Zeeuwse Belofte 2016, The Circle Remains neer!

De soundcheck galmt door het centrum van Middelburg. Tot ongenoegen van Zeeuwse kroegbazen, die blijkbaar komen klagen ‘of het niet wat zachter kan.’ Nou dat moet dan maar. Het resultaat is echter een opvallend ‘intieme’ metalshow. Oordopjes zijn een keer niet nodig, wat een verademing! En het doet helemaal niets af aan de muziek van The Circle Remains.

De setting zit wat tegen: een op zichzelf staand optreden zonder voorgangers of opvolgers, Plein 1940 dat niet is afgezet wat leidt tot verbaasd passerende fietsers en voetgangers, warm weer waardoor mensen lekker van hun weekend genieten met een drankje op de terrassen, en Pokoe Festival op het bolwerk in Middelburg. The Circle Remains geeft er echter een goede draai aan. Met een handjevol publiek voor het podium voelt het in het begin een beetje als een strakke generale repetitie. Maar met een sterke set met catchy nummers waarin verschillende stijlen elkaar ontmoeten weet de band te overtuigen. De sterke set met een goede lijn, en voor de mee schreeuwers een cover van Limp Bizkit’s ‘Break Stuff’, lokt meer en meer publiek het plein op. “Leuk dat het plein steeds voller wordt, we hadden het tegenovergestelde verwacht,” grapt de zanger. Hij draagt de show met uitstekende zangpartijen en uithalen, charisma, en een goede dosis humor. Op zijn beurt wordt hij gedragen op de schouders van de rest van de band, die uitstekend speelt. De schreeuw om een toegift wordt braaf ingewilligd en dan is het, veel te snel, voorbij.

The Circle Remains weet er een goede avond van te maken. Wie dit zelf wil meemaken: 15 juli staan de heren op Polderpop.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12