3voor12 Zeeland

Anywave, de grootste reünie op Schouwen-Duiveland

Komend weekend in Zierikzee

Het vierdaagse Anywavefestival in Zierikzee trekt veel bewoners van het eiland. Zij beschouwen het als hun jaarlijkse reünie, sommigen komen zelfs speciaal hiervoor een paar dagen terug. Natuurlijk hoopt Brogum ook op veel bezoekers van verderaf. Als één van de kleinere poppodia in Zeeland hebben ze een leuk gevarieerd programma weten te maken. De vrijdagavond is betaald, de rest is allemaal gratis entree. De optredens zijn in de zaal, tent en caravan op het Brogumterrein aan de Julianastraat.

Woensdagmiddag 7 juni begint zoals gewoonlijk voor de kinderen, met de voorstelling ‘Het elfje met de kaplaarzen’. Op donderdagavond staan de Anywaveband (fanfare, blazers en een begeleidende band onder leiding van Etienne van Oeveren), en de Partypuberz (de negenkoppige schoolband van Pontes Pieter Zeeman) in de zaal en de tent.

Op vrijdag staan diverse soorten muziek geprogrammeerd, van DJ tot rock en funk, van alles wat. Koffie en Smelly Kitchen warmen het publiek op, zodat niemand meer stiekem hoeft te dansen bij Toontje Lager.

De zaterdag is ook een dag voor ieder wat. Er treedt veel lokaal talent op, zoals Piece of the Action, Event Horizon, Anne en de Kofferband, Pietersfokker en Zink. Dit laatste trio brengt dit jaar nog een nieuw album uit. De winnaar van Regioruis 2017 is Distinguished, de instrumentale progressieve metal band uit Goes. Zij mogen een welverdiend optreden in de tent geven. Naast de Zeeuwse bands zijn er de Amsterdamse band The Pheromones met heerlijke rock ’n roll; BFAKE is een speciaal project van DJ DNA (Urban Dance Squad) en de twee Zuid-Afrikaanse rappers PinKi en Da Bruin; relaxte reggae met Misty Basement. En wie kan er stil blijven staan bij Knarsetand? Zij bouwen zoals gewoonlijk een knalfeest, waarna de bekende DJ Sandstrom de nacht afsluit.

Kijk voor een volledig programma op: www.anywave.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12