3voor12 Zeeland

Eerste namen ZeelandJazz 2018

STUFF, Gallowstreet en Koffie

In 2017 heeftt het festival ingezet op een nieuwe koers met bijvoorbeeld een nieuwe festivallocatie voor de concerten in Middelburg. Een breder programma dat de randen van de jazz opzoekt, met meer aandacht voor de festivalsfeer. 

In Porgy en Bess wordt vrijdag 6 juni het festival feestelijk geopend met de toppers van eigen Zeeuwse bodem, het ZeelandJazz Festival Orkest. Op de zaterdagavond staat de jonge, 12-koppige jazzband De Raad Van Toezicht op het programma. Pianist, blazer, componist en arrangeur Martin Fondse staat met band op de ZeelandJazz zondag in Porgy en Bess.

Voor het tweede festivalweekend, dat in Middelburg plaatsvindt, staan ook al een aantal namen vast. Gallowstreet is een euforische brassband gecombineerd funk, house en hiphop, die lak heeft aan alle muzikale hokjes. De maffe maar geniale Vlaamse band STUFF speelt een mix van jazz, hiphop en electronica. Toptalent uit de nieuwe Londense jazz-scene Alfa Mist vermengt melancholische jazzharmonie met alternatieve hiphop en soul. Het Brusselse ensemble Black Flower brengt lekker klinkende Ethio-jazz met ruimte voor psychedelica, folklore en experiment én een flinke dosis groove. Het Nederlandse Koffie is geen pure afrobeat, pop, funk of jazz, maar al deze stijlen tezamen en heeft een echte festivalreputatie.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12