3voor12 Zeeland

The Road to GraauwRock: Weinig nieuw, weinig te klagen

Furism wint optreden op GraauwRock

The Road to GraauwRock in Graauw is gewonnen door Furism, een garagerockband uit Antwerpen. Hoewel de meeste mensen na afloop van GraauwRock for Specials naar huis gaan, blijven voornamelijk ‘die hard’ muziek fans over om het beginnend talent te verwelkomen.

Het aantal Belgische bands valt op. De Nederlanders zijn sterk in de minderheid. Get Well is een band uit Clinge – zowel het Nederlandse als het Belgische deel. Het doet denken aan een vroege Nirvana, al moet Get Well nog iets meer oefenen. Zeker een band die door kan breken. De allround party- en coverband Gin & Juice is een zeer welkome verandering vanavond. De show lukt aardig: iedereen gaat mee in de muziek, alleen de zang wordt genegeerd.

De derde plaats is voor Neon Principles. Een rockband met wat oudere muzikanten die dit ook laten zien in de beheersing van hun instrumenten. De vier mannen en de vrouw, die tijdens het optreden een schel fluitje de kans geeft om gehoord te worden, produceren een heerlijke sound. De tweede plaats is voor Five Minute March, een rockband uit Utrecht. De stem haalt de zaal mee naar een hogere sfeer. Het vingerwerk op de gitaren is niet normaal zo snel en goed. De zaal is al enigszins leeg, maar de mensen die er zijn gaan erop los.


Dan is het tijd voor de winnaar: De punten liggen dit jaar heel dicht bij elkaar. Het verschil tussen de eerste en tweede plek is maar anderhalf punt, en dat op 374 punten. Het is voor iedereen zo spannend als de finale van het Eurovisiesongfestival. De winnaar is Furism, dat de sterren van de hemel speelt. Daarom verdienen zij het volgens de jury om GraauwRock te openen. Leadzanger Tim De Pooter vindt het een grote eer. Wie zien we over twintig jaar nog steeds? Dat weet niemand. Furism zien we in ieder geval een dag later terug op GraauwRock.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12