3voor12 Zeeland

The Howlin’ in Robuust!

Genieten bij intiem optreden van The Howlin’

Op de drukke een-na-laatste donderdagavond in december waar Middelburg zich opmaakt voor de komende feestdagen speelt The Howlin’ een akoestische set in Robuust!.

The Howlin’, vroeger bekend onder de bandnaam Ashtraynutz, bestaat normaal gezien uit zes bandleden. Vanavond komen alleen zanger Joël Gaerthé en gitarist Nick Croes in Robuust! hun ‘rock n’ soul’ op akoestische wijze vertolken. The Howlin’ bracht in 2016 de eerste ep ‘This Road’ uit. In 2017 volgden twee losse singles: ‘Harmful’ en ‘Demon Child’.

Op de voorste rij na, die zoals maar al te vaak angstvallig leeg blijft, zijn bijna alles stoelen in Robuust! bezet als Gaerthé en Croes klaar zitten om te beginnen. Hun relaxte houding brengen ze over op het publiek dat met veel aandacht en bijna in stilte van het intieme optreden van eigen nummers aangevuld met een paar covers van The Howlin’ geniet. De unieke sound van zanger Joël Garthé in combinatie met het echt goede gitaarspel komt in deze setting goed tot zijn recht. Aan het einde van het optreden komt nog een nummer van Ashtraynutz voorbij. Gaerthé verteld daarbij dat de sound van dit nummer toen al meer The Howlin’ was dan dat het nog de sound van Ashtraynutz was. Met een cover van Tom Waits’ ‘Jockey full of bourbon’ eindigt deze mooie avond in Robuust! dan ook veel te snel.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12