3voor12 Zeeland

EP-release van De Hobbyisten

De Hobbyisten verzorgen energieke hiphop avond in De Piek

In samenwerking met Urban Umbrella vindt op een regenachtige zaterdagavond de release van de nieuwe ep E.P en Vloed van De Hobbyisten plaats. De Piek in Vlissingen is deze avond gevuld met Zeeuwse hiphop, inclusief optredens van verschillende gastartiesten zoals Qube, Cyclo B, DJ Robenti en Isabel Provoost.

Het is aan rapper Qube om de avond te beginnen. Gedurende dit optreden stroomt de zaal van De Piek langzaamaan vol en komt het publiek steeds wat beter los. Na het optreden van Qube is het de beurt aan Cyclo B. Hij krijgt de zaal heel goed mee in zijn optreden en het is goed te merken dat zijn energie opgenomen wordt door het publiek. Hij is dan ook een goede opwarmer voordat De Hobbyisten begint met spelen. Tussen de optredens door verzorgt DJ Robenti, een jonge DJ uit Middelburg, de muziek, en Donson, MC en rapper, praat als host de avond aan elkaar.

De zaal zit al in een goede vibe als De Hobbyisten begint met spelen. De heren laten met name nummers horen van de net uitgekomen EP, maar de band speelt ook nieuwe nummers. Aan het begin van de set speelt de groep een cover van ‘Licht Uit’ van The Opposites, wat zorgt dat het publiek nóg enthousiaster wordt. Tijdens het optreden gaat er een opblaasboot door de zaal heen. Deze opblaasboot kwam eerder al voor in het promotiefilmpje voor deze avond. De Hobbyisten speelt aan het eind van het optreden in samenwerking met Isabel Provoost een akoestische versie van de net uitgebrachte single ’10 Sec. Fame’. De groep is gedurende het hele optreden sterk en energiek. Daarbij komt dat de setting waarin ze spelen goed is aangekleed: op de achtergrond is een scherm waar beelden op vertoond worden tijdens het optreden. Uiteindelijk komt een einde aan een heerlijke hiphop avond in De Piek, maar als het aan het publiek ligt mag de avond nog veel langer doorgaan.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12