T-strijd is weer losgebarsten T-strijd is weer losgebarsten

De Zeeuwse delegatie is aanzet

, Tekst en foto's: Joris van Moort

Nieuw seizoen, nieuwe kansen. De T-strijd, de talentenjacht van Gebouw-T, barst weer los en gaat van start met drietal Zeeuwse acts en een Belgische act. De winst: finaleplaats + opnametijd, optreden in Gebouw-T of Op de T-festival en een Bax Music tegoed.

De seizoenstart en opening van de avond is voor Charades. Deze band heeft zich al een slag in de rondte gewerkt en al heel wat podiumervaring opgedaan. Vanavond zet Charades niet hun beste set neer. Kleine foutjes her en der, maar de chemie onderling is goed, evenals het contact met het publiek. De door de jury aangewezen cover ‘Better Now’ van Post Malone krijgt een rauw randje.

Something totally different is de hardcore punkband to live among wolves. Gekschreeuwende visuals, een bak aan geluid en een frontman die de confrontatie aangaat met het publiek. Een serieuze live-act staat. De vraag is echter of deze band boven al die andere hardcore punkbandjes uitspringt of eerder in het niets verdwijnt tussen de vele soorten die de scene al rijk is. De cover verandert hier in een ballad-variant, wat in schril contrast staat met de rest van hun set.

The Brightt is weer een act uit een andere categorie. De band heeft in de afgelopen jaren vele bandlidwisselingen ondergaan. Van zeven naar vijf en vanavond speelt The Brightt met vier man. De frontvrouw die normaliter samen met de gitarist/zanger de lead neemt, ontbreekt in het geheel. Reden: onbekend. Jammer? Jazeker, want zij is een sterke toevoeging aan de sound. Erg spannend is het geheel niet. De zanger laat zich net iets te graag zien hoe geweldig hij is met zijn gitaar. De cover is er eentje van De Jeugd van Tegenwoordig en die is goud qua uitvoering. De rest van de set is voorspelbaar, niet vernieuwend en vooral erg gewoontjes.

Last but not least is de Belgische band Night Nules uit Antwerpen aan de beurt. De sound ligt ergens in de richting van Arctic Monkeys met wat duistere invloeden. De zangstem is uniek te noemen, maar erg onwennig staat het geheel wel op het podium en het spanningseffect laat op zich wachten. De cover van Post Malone is verweven in hun set, alsof het één van hun eigen platen is.

De conclusie is dat er eigenlijk niet één band er echt uitspringt vanavond. De jury heeft een lastige taak en kiest uiteindelijk Charades als winnaar. The Brightt heeft de meeste publiekstemmen verzameld en krijgt nog één kans in de halve finale. 

to live among wolves

The Brightt

Charades

Night Nules

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland