De band EUT gaat heel erg goed op het moment. De airplay op radiostations vliegt je om de oren en het debuutalbum ‘Fool for the Vibes’ toont een van de meest interessante Nederlandse indiepop in jaren. In ‘t Beest liet de band zien dat de verwachtingen meer dan waar konden worden gemaakt.

Voorprogramma Yip Roc is ook zeker het vermelden waard. De band heeft net het halve land doorkruist met de Popronde en het is te zien dat de gemaakte kilometers de band goed hebben gedaan. Yip Roc is wat je krijgt als je 60’s poprock mixt met een lekker psychedelisch sausje. Zanger/gitarist Jorn ten Ham weet het woord ‘showelement’ te belichamen terwijl hij vol charme de catchy poprock op het publiek afvuurt en met de microfoon in de aanslag door het publiek danst. Yip Roc maakt misschien niet de meest originele muziek maar qua podiumpresentatie en zelfvertrouwen is het een band om in de gaten te houden.

Yip Roc

Yip Roc

EUT is ontstaan op het conservatorium van Amsterdam en sinds de oprichting gaat de carrière van de band in een sneltreinvaart. Dankzij debuutsingle ‘Dusty Old Me’ werd de band gebombardeerd tot 3FM talent en EUT was in 2017 de meestgeboekte band tijdens de Popronde. Na een overtuigend optreden op Klomppop dit jaar komt de band nog eens terug voor een optreden in ‘t Beest. Meteen is te zien dat de groep alleen maar hechter is geworden. Wanneer de muzikanten elkaar met een grijns van oor tot oor blijven aankijken zie je het enorme plezier bij het maken van muziek. De speelse nummers zijn popsongs met een blik naar de toekomst: energiek, modern en de speelsheid van een jong nieuw bandje. Dat band zichzelf ook niet serieus neemt is te horen aan de strijdkreet die ze speciaal voor de avond hebben verzonnen: “Goes get loose!” waar een klein groepje jongeren gehoor aan blijft geven.

EUT speelt energiek en geeft oprichter en zangeres Megan de Klerk volledig de ruimte om haar teksten vol passie over te brengen. Soms ontroerend, soms melancholisch, maar vooral euforisch en haast perfect. In een tijd waarin conservatoriumbandjes zichzelf veel te serieus nemen en een reflectie van de maatschappij worden (somber, boos, kritisch) is het een verademing om een band als EUT te hebben die het vakmanschap van een vrolijk popliedje tot in de puntjes heeft uitgevogeld. Vrijheid en blijheid zijn de (muziek)wereld toch nog niet uit, godzijdank voor een band als EUT.

EUT

EUT

EUT