Met Koningsnacht en -dag is er in heel de provincie genoeg te beleven, van dancefeestjes tot open podia met verschillende stijlen en genres. Dit is een overzicht.

Goes

Wolfgang Flür & Designer Violence

Wolfgang Flür is Kraftwerk is één van ‘s werelds bekendste electro-acts. Wolfgang Flür was er vanaf het begin van de band en maakte hits als ‘Autobahn’ en ‘the Model’. In 1987 stapte Flür uit Kraftwerk en tijdens deze Koningsnacht staat hij in ’t Beest, solo als dj/vj MusikSoldat. De visuals tonen beelden ten tijde van Kraftwerks’ begin jaren en de muziek dreunt er lekker op mee. Als voorprogramma is Designer Violence. Deze jonge act bestaat nog geen jaar, maar hun live-set en show groeit per gig en ditmaal heeft het duo  gezelschap van twee butoh-dansers. Volle bak is het op deze koningsnacht niet in ’t Beest, maar diegene die er vanavond zijn herbeleven hun jeugdjaren, dan wel de ontmoeting van een elektro-magnaat.

 

Wolfgang Flür

Designer Violence

Wolfgang Flür

Ganzenpop

Ganzenpop, een kleinschalig festival aan het Damplein in Goes, wordt georganiseerd door snackbar Snackpoint ‘De Gans’. Terwijl het publiek al struinend langs de vrijmarkt gaat, is er op en rond de Kreukelmarkt stevige rockmuziek te horen. Het festival start met dialectband Geen Dienst. Waar Surrender het als dialectband al lang heeft gemaakt hier in ’t Zeeuwse, weet Geen Dienst ook flinke stappen te maken. Rockband Rankov gaf het publiek een keur aan covers en wat eigen werk. Een rustige act op de line-up is die van Planet of Waves. Dit keer speelt de band voor het eerst in een viermans-formatie, ter voorbereiding op de Spectra-finale eind mei. De huisband van dit jaarlijkse evenement, Harbour of Souls, komt met een stevige set waarbij duels ontstaan tussen de gitaristen, wat voor menig spektakel zorgt. Op 1 mei komt hun ep ‘Doomsayer’ uit en het publiek krijgt daar alvast een voorproefje van. Een stevige afsluiter voor wederom een geslaagde editie van Ganzenpop.

Geen Dienst

Geen Dienst

Rankov

Geen Dienst

Middelburg

Koningsdag op de Grote Markt

Op de Grote Markt in Middelburg was het heel de dag een gezellige drukte van mensen die allemaal een glimp wilden opvangen van hun favoriete act. De organisatie wist voor ieder wat wils te programmeren en we zagen Navarone, Cascada, STUK en Memphis Maniacs. De afsluiter van de avond is dj Ruthless. 

Navarone

Dit bericht bekijken op Instagram

@cascada_official live at middelburg #cascada #koningsdag #middelburg

Een bericht gedeeld door brian koeks (@briswonderland_youtube_) op

Hulst

Vestrockrally

In Hulst werd er vrijdagavond de strijd gestreden om de Vestrockrally. Winst: spelen op Vestrock! Na een avondlange strijd ging de winst naar dj Nikki en de band Risky Roads. Andere deelnemers waren Bernard Hering, Hopeless Romanticism, The Arthurs, dj’s Uptown Nick, KVG en WAVU.

Meer 3voor12 Zeeland