Terwijl de temperaturen buiten stijgen, ronden de bandcompetities hun seizoen af. Met Regioruis nog fris in het geheugen, is het vanavond de beurt aan Steenworp in podium de PIT, Terneuzen. De winst: Optredens op Weitjerock, de Vestrockrally, Steenworp seizoen 2020 The Road to Graauwrock en een opnameweekend in een studio.

De band met de meeste publieksstemmen, Gin & Juice, mag de avond openen. Met de Dirty Daddies als inspiratiebron, stappen de heren van Gin & Juice in wit t-shirt het podium op. De covers zijn van idem genre. Opzwepende hits van weleer. Er is veel Interactie met het publiek. Het wringt in de uitvoering van het geheel en het is verre van origineel en creatief. Leuk voor een feesttent in de buurt, maar voor de huidige muziekscene zullen ze nog geen zoden aan de dijk zetten. Dat het publiek het leuk vindt is in ieder geval al een goed teken.

Met de finale van Regioruis nog in de benen, mag Nameless vanavond wederom een gooi doen naar de winst. De set is vergelijkbaar met die van vrijdagavond, interactie met het publiek is er weinig maar speelplezier onderling is duidelijk zichtbaar. Muzikaal is het dik oké, strakke drums, en een ferme klapper van een song op het eind.

Gin & Juice

Nameless

Zwaarder geschut komt van Urban Graveyard (voorheen Stockholm Syndrome). Niks zoetsappige liefdesliedjes, maar dreunende desert/doom rock met klinkklare lyrics. Drums zijn hier en daar wat rommelig, ‘houthakken’ zoals één van de juryleden het benoemde. Het geheel ziet daar achter de drumpotten wel zeer energiek uit. Aan energie is er genoeg, maar aan variatie in de songs zou nog gewerkt kunnen worden, door het uiterste uit het genre op te zoeken.

De Belgische formatie Hopeless Romanticism is vanavond ook afgereisd naar Terneuzen. Vlak na de start van hun set gooit de band er een sit-down in met het publiek, maar de cue ontbreekt, waardoor het effect verdwijnt. Hopeless Romanticism gaat met hun mix van pop en progressive rock een reeks van goed in het gehoor liggende songs af met als afsluiter ‘Norwegian Woods’ van the Beatles. Het zit al met al goed in elkaar, maar of dit nu een echte winnaar is van Steenworp? 

Tijdens het juryberaad geeft de Amersfoortse funkband Three Little Clouds een strakke set weg. Uiteindelijk is dan daar het verlossende woord van de jury. De laatste zullen de eerste zijn is een gezegde, maar vanavond is het de waarheid. Hopeless Romanticism gaat naar huis met de winst.

Urban Graveyard

Hopeless Romanticism