Over een week staan we alweer met ons goede gedrag in Ovezande te genieten van de leukste bands op Klomppop. Natuurlijk zijn wij ook de saaiste niet en staan we ook keihard te pompen bij Kraantje Pappie, maar welke bands mag je ook zeker niet missen? We doken in de line-up en serveren je deze vijf verse tips:

FATA BOOM

Hiphop met een grote bek en dito attitude. FATA BOOM heeft sloopkogelbeats, teksten over dubbele baco’s knallen en haat hebben aan fitgirls op Instagram. Op de Popronde afterparty vorig jaar in de Spot droop het zweet op de vloer. Een show van FATA BOOM is catchy, open minded, en een flinke aanslag op je uithoudingsvermogen.

Spectra Stage

Zaterdag: 00:15 uur

Voor fans van: Die Antwoord

Hausmagger

De vreemdste act van het hele festival. Hausmagger combineert poëzie, rock ‘n roll, en Rotterdamse vuilbekkerij, en weet daar de meest bizarre nummers mee te maken. Zo zingt hij dat hij een de hele tijd aan hoeren denkt, kotsend in de goot ligt en vraagt hij je mee naar de klote te gaan want ‘dat ligt iets voorbij vertyft’. Op plaat misschien wat tam, maar live zit er flink wat pit in.

Spectra Stage

Vrijdag: 23:00 uur

Voor fans van: Iggy Pop, Heideroosjes

Canshaker Pi

Alle remmen los! Canshaker Pi heeft een nieuw album uit, ‘Naughty Naught Violence’, waar de nineties garagerock vanaf druipt. De eigen switch is ook goed hoorbaar (en live zeker ook zichtbaar). Canshaker Pi heeft Nederland intussen al plat gespeeld, van Eurosonic tot Lowlands, waar de X-Ray te klein was en de pit groot genoeg. Die Spectra-stage gaat plat.

Spectra Stage

Zaterdag: 22:10 uur

Voor fans van: Pavement, Dinosaur Jr.

Moss

Een van de grootste namen van het festivals tippen voelt misschien als een open deur intrappen, maar Moss is niet voor niets de allerbeste indieband van Nederland. Middelburger Marien Dorleijn staat nu eindelijk voor het eerst met zijn band op Klomppop, en na de onophoudelijke stroom fantastische indierock albums kan het eigenlijk al niet meer stuk. De mainstage gaat zal volledig stil zijn tijdens de klassieker ‘I Apologise (Dear Simon)’.

Main Stage

Zaterdag: 18:45 uur

Voor fans van: The Shins, The National, Band of Horses

dirk.

België flikt het weer. Het is altijd even afwachten welke geniale Belgische band er nu weer op Klomppop staat. Dirk. is weer een parel om te ontdekken. Dirk. debuteerde dit jaar met het album dat simpelweg ‘album’ werd genoemd. Wat er op te vinden is? Uit de bocht vliegende rockknallers die soms stiekem ook gewoon lekker poppy zijn. Oh ja en soms ook nog wat noise. Lekker eigenzinnig dus, Dirk. klinkt als een bak herrie maar zit in no time in je hoofd.

Spectra Stage

Zaterdag: 20:05 uur

Voor fans van: Pavement, Weezer op steroïden

Meer 3voor12 Zeeland