Het Belgisch-Limburgse kwartet The Sore Losers zit in de afrondingsfase van hun vierde album. Een tweede try-out-show voor dit album vond zaterdagavond plaats in Poppodium De Spot in Middelburg.

Het lijkt een déjà vu vanavond. De vier heren van The Sore Losers waren twee jaar geleden ook al in onze provincie (De Pit, Terneuzen) te gast om hun derde album ‘Skydogs’ uit te testen. Vanavond mogen de Middelburgers hun oren spitsen op het voor ons nog onbekende materiaal. Een voorprogramma is er vanavond niet bij en ook de welbekende backdrop als aankleding ontbreekt. De focus ligt duidelijk op hun muziek. Niet meer, niet minder.

The Sore Losers

The Sore Losers

De sound van The Sore Losers ligt ergens tussen The Black Keys en Bruce Springsteen in. De avond wordt geopend met een blokje oude bekenden, namelijk ‘Can’t You See Me Running’ en de single ‘Nightcrawler’ van het vorige album.
‘Zijn jullie er klaar voor? Dan komen er nu vier nummers van onze nieuwe plaat’ galmt het door de zaal, als zanger Jan Straetemans ‘Dark Ride’ inzet. De nieuwe tracks verschillen als het gaat om de sound weinig van het overige materiaal van de Belgen en gaan op dezelfde voet verder als waar ze bij ‘Skydogs’ waren geëindigd. Is het jammer? Welnee, het aanwezige publiek vanavond (tachtig man), gaat er lekker op, met voornamelijk Belgische bezoekers. Vooral Hans Walrave, vaste bezoeker bij De Spot, is zeer enthousiast en krijgt met zijn uitspattingen de zaal én band aan het lachen en in beweging. Terug naar de muziek, waarvoor iedereen komt. Na het eerder genoemde blok met nieuwe nummers gaat de band verder met het overige repertoire, afkomstig van voorgaande albums en voor men het wist, is het slotakkoord al gespeeld.

De trein rondt The Sore Losers dendert voort. De officiële releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar wie de band live wilt horen spelen, zal een kaartje moeten kopen voor Pukkelpop in België. En voor de liefhebbers van deze band: het nieuwe album ligt qua sound in dezelfde lijn als hun vorige cd.    

The Sore Losers

The Sore Losers

The Sore Losers

Meer 3voor12 Zeeland