Ganzenpop, een kleinschalig festival aan het Damplein in Goes, dat georganiseerd wordt door snackbar Snackpoint ‘De Gans’ heeft dit jaar wat te vieren.

Naast de verjaardag van koning Willem Alexander, bestaat dit jaarlijkse festival tien jaar. De organisatie pakt dit jaar dan ook wederom uit met hetzelfde concept als de andere jaren: goede pop/rockmuziek, een koud drankje en prima versnaperingen.

Het festival start met rock/grungeband Velosso uit het Limburgse Heel. Gisteravond won de band nog de Vestrock Rally, wat inhoudt dat de band Vestrock mag openen. Een goed begin van het koningsweekend. De heren ogen fit en brengen catchy rocksongs wat her en der wat weg heeft van de Foo Fighters. Het rolt lekker door, ze proberen het publiek warm te maken om mee te doen, en geven nog een beetje extra gas om de menigte op te jutten. Een prima opener voor vandaag én voor Vestrock dus.

Velosso

Door met één van de huisbands van Ganzenpop, namelijk punkrockband The Unknown Children. Een introductie heeft deze band niet meer nodig voor het thuispubliek. Met een fiks aantal optredens achter de rug, ep releases, en andere feestjes is de fanbase uitgegroeid tot een gezellige club mensen die zich hebben verzameld op de Kreukelmarkt. De performance vanmiddag is dik oké en ze weten het publiek enthousiast te maken, ook al hebben voorbijgangers nog niet eerder van het bestaan van de heren afgeweten. Een groot pluspunt. Het predicaat ‘huisband’ staat dan ook alvast in de boeken geschreven. 

The Unknown Children

Ondertussen wordt de al aardig volle Kreukelmarkt aangevuld met mensen die de vrijmarkt hebben afgestruind en op zoek waren naar het pareltje tussen de goedbedoelde rommel. Drukker dan verwacht en dan andere jaren, blijft het publiek plakken. “Zo druk heb ik het nog nooit gezien tijdens Ganzenpop. Helemaal geweldig!” Aldus eigenaar Peter Suykerbuyk. Het deert het personeel niet, dat lijkt alles op orde te hebben.

Tijd voor een stukje steviger werk. Ook deze stonerrock-formatie heeft al aardig wat op hun naam staan, ook al bestaan ze nog geen twee jaar. Stockholm Syndrome staat dit jaar wederom in de finale van Spectra om revanche te nemen, en gaf al vorig jaar op Polderpop en Zwaanfest hun visitekaartje af. De heren hebben hun vlammende energie van het Spectra-wildcard optreden even thuis gelaten en zien deze gig vanmiddag als opwarmer voor morgenmiddag tijdens Muziekfestival HRIEPS. Een slechte generale is immers een goede première. De meute gaat er prima op en laat het er niet bij zitten. De feedback die zanger Daan Buckley kreeg, om meer het publiek in te kijken in plaats van naar de podiumvloer, heeft hij met beide handen aangepakt, waardoor Buckley nu iedereen écht aankijkt.

De middag aan de Keizersdijk wordt afgesloten met dé huisband onder huisbands van Ganzenpop: Harbour of Souls. Een niet te missen stevige set, waarbij duels ontstaan tussen de gitaristen en met een nieuwe drummer. Het zorgt voor menig spektakel en de mannen worden letterlijk op handen gedragen tijdens een vliegmomentje. Een stevige afsluiter voor wederom een geslaagde editie van Ganzenpop.

Stockholm Syndrome

Harbour of Souls

Meer 3voor12 Zeeland