Het is bijna Weitjerock! En dit zijn de vijf acts waar wij het meest naar uitkijken. De shows waar ook jij eigenlijk echt bij moet zijn. Van rustige singer-songwriter tot dikke rock-'n-roll.

Volg Weitjerock op 3voor12 Zeeland

Vanzelfsprekend zijn we uitgebreid aanwezig op Weitjerock. Tijdens het festival doen we live verslag van de acts en kan je de recenties direct lezen. Ook zijn we actief op Instagram en Twitter met hasttag #WR17.

Lees hieronder onze vijf tips.

1. Intergalactic Lovers

Na radiostilte van bijna een jaar is de Vlaamse band weer terug. Met de nieuwe single ‘Between The Lines’, laten de indie rockers de melancholiek van de tweede plaat achter zich en zetten zij een puntiger geluid neer. Het album ‘Exhale’ komt in september uit en op Weitjerock verwachten we nieuw materiaal én fantastische oudjes als ‘Bruises’, ‘The Fall’ en ‘Distance’. Intergalactic Lovers verveelt nooit!

20:10 - 21:10 uur Stage 2

2. Canshaker Pi

Canshaker Pi staat voor ‘rock’ in Weitjerock. De gecontroleerde muzikale chaos die deze vier Amsterdammers over het terrein heen gooien kan van het publiek een ongecontroleerde puinbak maken. Op Noorderslag/Eurosonic en Best Kept Secret gooiden de jongens al hoge ogen. We verwachten dat ze het nog eens dunnetjes over doen op Weitjerock. Indie rock voor liefhebbers van FIDLAR, Ty Segall en Wavves.

15:20 - 16:00 uur Stage 2

3. Rhinorino

Het uit Utrecht komende Rhinorino kan zo op de vroege middag al een hoogtepuntje worden voor hen die goesting hebben in stoner rock met ballen. Een nummer als ‘Pants On’ waarin, nou ja, vriendelijk wordt verzocht om weer je broek aan te trekken. Dat kan niet anders dan knallen worden op Weitjerock.

13:45 - 14:15 uur Stage 2

4. Femke Bun

Femke is in een jaar tijd van ‘Femke Wie?’, naar ‘Femke Bun, winnares van Steenworp en  finalist Kunstbende’ gegaan. Ze heeft Vestrock geopend en deed dat ook nog eens heel goed. Op Weitjerock verwachten we niet anders dan dat deze 18-jarige singer-songwriter het festival goed opent. Kom vroeg!

12:30 - 13:00 uur Stage 2

5. The Sore Losers

Ja, ze gaan nog steeds als een trein! The Sore Losers knalt al bijna een jaar lang met de nieuwe plaat ‘Skydogs’ en het blijft maar niet vervelen. Gewoon een goede bak sixties uit de moderne tijd. Mocht je nooit van The Sore Losers gehoord hebben, dan ben je na een nummer of drie om.

22:35 - 23:35 uur Stage 2

Meer 3voor12 Zeeland