Afgelopen vrijdag was de tweede editie van HunterFest in Hulst. Nadat de mannen van HunterStreet vorig jaar een zeer succesvolle eerste editie op touw gezet te hebben in een uitverkochte Bally’s Dinner, is het festivalletje nu verplaatst naar het mooie nieuwe Partycentrum ‘t Spoor 011. Het is ook de releaseparty van de tweede ep van HunterStreet: Deprived of Sleep. PEER is als headliner van de avond gestrikt. Charades en Coyote Melon maken de line-up compleet. Het DJ duo Deafman verzorgt de muziek tussen de acts door en tijdens de afterparty.

De zaal van ’t Spoor 011 ziet er nog gloednieuw uit. Het geheel ademt sfeer uit en alles is mooi afgewerkt. Qua organisatie zit alles ook goed in elkaar. Elke band wordt aangekondigd door een enthousiaste dame. Er staat een bewaker bij de trap naar het VIP gedeelte. De lichtborden achter het podium bedanken de sponsoren. Gratis oordopjes bij de ingang. Een tweede bar in de hoek voor als het echt druk wordt. Overal is aan gedacht, en dit geeft HunterFest 2017 een professionele uitstraling.

De bezoekers druppelen nog wat langzaam binnen als Coyote Melon aftrapt. Deze band uit Gent maakt melodieuze poprock. Tijdens dit optreden komt wel het enige mankementje van de zaal naar voren: het podium is erg klein. Zanger en gitarist De Gussem heeft amper ruimte om te staan tussen het drumpodium en zijn pedalenbak. Hoewel hij van deze ruimte optimaal gebruik maakt. Het optreden mist hierdoor wel energie, vooral omdat De Gussem duidelijk de frontman is van wie alles moet komen. Muzikaal gezien is het een prima show. De nummers wisselen energie en rust lekker af en komen vaak op een hele goede manier verrassend uit de hoek. Een echte klik met het publiek blijft wel uit, maar dat ligt misschien meer aan het stugge Zeeuwse publiek dan aan Coyote Melon.

De zaal is half vol gelopen als Charades het stokje overneemt. In mei presenteerde de drie heren hun veelbelovende debuut ep, en sindsdien hebben ze op diverse podia binnen en buiten Zeeland gestaan. Het drietal heeft overduidelijk veel plezier op het podium en gaat er helemaal voor. Deze energie zorgt dat ook het publiek, op uitnodiging, voorzichtig naar voren en in beweging komt. Ook Charades zet muzikaal een prima prestatie neer. Het loopt even wat moeilijk als de bassist tijdens het begin van een nummer wat aan zijn basgitaar moet bijstellen, maar daar is ook alles mee gezegd. Goede show, aanstekelijk, en muzikaal sterk.

Coyote Melon

Charades

PEER

Als HunterStreet begint staat de zaal eindelijk goed vol. Het publiek en de band hebben er duidelijk zin in. Zanger Cleiren lijkt het eerste nummer nog een beetje nerveus. Een trommel, speciaal neergezet voor dit nummer, moet waarschijnlijk voor een ‘Dotan-momentje’ zorgen. Cleiren slaat de plank echter een beetje mis door zonder veel overtuiging het instrument te bewerken. Gelukkig herpakt hij zich en de rest van het optreden straalt hij meer en meer zelfvertrouwen uit, wat de show ten goede komt. Na het enigszins stroeve startschot komt de vaart er toch snel in. De bekende trukendoos wordt in de eerste helft van de show opengetrokken: het publiek moet tot twee keer toe hurken en opspringen, en HunterStreet deelt een hele lading confettikanonnen uit die (bijna) allemaal tegelijk worden afgestoken. Het brengt veel sfeer en het publiek geniet er duidelijk van. Maar het kakt allemaal een beetje in de tweede helft van het optreden. De energie mist en de aandacht van het publiek verslapt. Een spetterende finale blijft hierdoor uit. Volgende keer de confetti bewaren voor het einde jongens!

Vorige week dinsdag stond PEER nog te spelen in de studio bij Matthijs van Nieuwkerk. De aflevering van De Wereld Draait Door werd naar verluid door meer dan één miljoen mensen bekeken. Dat het de jongens voor de wind gaat mag wel duidelijk zijn. Dit houdt PEER niet tegen om alles in de strijd te gooien hier in Hulst. De ervaring van de heren spat er van af en aan de muzikale prestatie valt niets aan te merken. Ondanks alles weet PEER het publiek op een handjevol na niet echt te boeien. Dit komt doordat de presentatie te geforceerd is en de gimmicks te gemaakt. Het binnen dragen van een zonnebril, de bewegingen en het naar elkaar toe spelen. Het ziet er allemaal nogal gemaakt uit. Zanger Teuwsen slaat de plank ook behoorlijk mis als hij het publiek probeert op te zwepen door het ‘motherfuckers’ te noemen. Ook de oproep tot moshpit eindigt in niet veel meer dan een minuutje rondspringende jongelui. Tegen het einde van de show is de helft van het publiek al verdwenen. Misschien is PEER gewoon iets te groot geworden voor shows als deze. De band blijft het in ieder geval tot het einde toe proberen.

Tot slot is het aan Deafman om de avond af te sluiten. Tussen de acts door werden vooral bekende platen gedraaid variërend van hardrock tot elektro. Nu is er een synthesizer bij gehaald en wordt er elektro met een vleug acid gedraaid. Terwijl de meeste mensen vertrekken blijft nog een handjevol  bezoekers hangen. HunterStreet en PEER maakten misschien de verwachtingen niet helemaal waar, HunterFest 2017 is gewoon een erg leuk feestje.

HunterStreet

HunterStreet

HunterStreet

Meer 3voor12 Zeeland