Op de laatste donderdag van oktober geeft De Britse Will Samson een intiem concert in Robuust, een kleine eetcafé aan de Markt in Middelburg, en organiseert het optreden in samenwerking met De Spot. Will Samson bracht een paar maanden geleden zijn soloalbum Welcome Oxygen uit. Nu tourt hij door Europa ter promotie van deze release. Zijn muziek valt onder folk, maar er zit ook zeker wat experimenteels en elektronisch in.

Eenmaal in Robuust aangekomen is er vrijwel nog niemand. Gelukkig stromen er toch nog redelijk wat mensen binnen. Er zijn ongeveer 4 rijen met zitplaatsen voor het publiek waarvan de voorste rij onbezet blijft. Will wacht tot iedereen zit, en neemt dan plaats op een krukje. Naast hem staat zijn gitaar en ook zijn andere apparatuur staat binnen handbereik. Zijn opkomst is heel rustig, en hij vertelt dat hij na deze avond even een pauze heeft in zijn tour. Hier lijkt hij best blij mee te zijn. Hij oogt dan ook ietwat moe. Maar ondanks dat heeft hij een relaxte en rustige uitstraling die hij de gehele avond vasthoudt.

Will Samson

De combinatie van de muziek die hij speelt, zijn hoge zang en het decor van Robuust met het uitzicht op de donkere markt waar nog redelijk wat mensen op voorbijkomen, zorgen samen voor een mooi plaatje. Er zijn veel mensen die vlak voor het grote raam voorbijlopen en een blik naar binnen werpen of even blijven staan om te kijken van buitenaf. Als het einde van zijn optreden nadert, wat in totaal ongeveer drie kwartier duurt. Vertelt hij over het ontstaan van het album. Normaal kost het hem een lange tijd om een album te maken. Maar dit album is ontstaan in de laatste acht dagen voordat hij van Portugal terug naar Engeland is verhuisd.

Ondanks dat de locatie niet al te ruim is, staat het Will Samson niet in de weg om een goed solo-optreden te geven. Gedurende het optreden is het publiek muisstil.  De locatie maakt het optreden heel intiem en laat het je als muziekliefhebber een optreden op een andere manier beleven.

Will Samson

Will Samson

Will Samson

Meer 3voor12 Zeeland