Terwijl de herfstbladeren vallen, schieten de bandavonden weer als paddenstoelen uit de grond. Voor de liefhebbers van het metalgenre heeft podium ’t Beest in Goes vier metalbands geboekt, met als hoofdact Sisters of Suffocation.

Het is een rustige zaterdagavond in de Goese binnenstad. Liefhebbers van metal kunnen deze avond hun hart ophalen op twee locaties, namelijk De Vrijbuiter en ’t Beest. Wij focussen ons op ‘t Beest waar het vanavond draait om vier bands, afkomstig uit alle windstreken. De avond start al vroeg met de Eindhovense formatie Inferum. Death metal is wat ertoe doet. Als opener hebben ze te maken met een handjevol publiek, maar alsnog halen ze alles uit de kast om een vette show neer te zetten. Inferum neemt het publiek mee in een lesje ‘headbangen voor gevorderden’.

De volgende act in rij is de Belgische band Bloodrocuted. Een potje trash metal waarbij de scheurende gitaren en vocalen de hoofdrol opeisen. En terecht. De band neemt het niet zo nauw met de geluidsnormen en ramt stug door. De derde band van de avond is Teethgrinder. Deze band gooit diverse soorten metal in de mix, wat uitmondt in een flinke bak geluid. Teethgrinder start met een lange intro, gevolgd door een muur van geluid die op het publiek afkomt. Interactie is er nauwelijks, maar de zanger is zoekende. Zoekende naar het oneindige kijkt hij de zaal in. Of hij heeft gevonden wat hij zocht, is niet bekend.

Inferum

Teethgrinder

Bloodrocuted

Wellicht was de zanger op zoek naar de dames van Sisters of Suffocation. Vier dames die van wanten weten. Ze stonden op Lowlands en tekenden een platencontract bij Suburban Records. Deze avond staat in het teken van hun albumreleasetour door Nederland, en ’t Beest is daar onderdeel van. ‘Anthology Of Curiosities (A Tribute To Bidi)’ is net uitgekomen. Sisters of Suffocation geeft het publiek een mix van ouder werk en werk van de nieuwste plaat. De band stopt voor de start van de derde track ‘I Swear’. Leadzangeres Els Prins vertelt over Bidi van Drongelen, manager en boeker van de band, die veel te vroeg overleed. De band vernoemt de plaat dan ook naar Van Drongelen en draagt ‘I Swear’ als specifiek nummer aan haar op. Van Drongelen geloofde in de band en zag voor Sisters of Suffocation een goede toekomst. Het blijft even stil, tot het publiek applaudisseert en het dameskwartet verder gaat met de set. Frappant detail zijn de roze sokken met eenhoorns erop, waarmee Prins op de bühne rond paradeert. De dames rocken wat ze kunnen. Een verschil tussen de mannen en vrouwen deze avond? Dat is bijna onmogelijk, al brengen de dames meer overtuigingskracht en spel. Aan het eind van hun show weten ze het publiek en andere bands beduusd achter te laten.

Podium ’t Beest weet ook vanavond een echte metal avond neer te zetten, waarbij je voor een tientje op de eerste rij zit en vier kwalitatief goede bands krijgt toegeworpen. Helaas viel het bezoekersaantal tegen.

Sisters of Suffocation

Sisters of Suffocation

Teethgrinder

Sisters of Suffocation

Meer 3voor12 Zeeland