Op een niet al te drukke donderdag avond in Bergen op Zoom geeft Jett Rebel een energiek optreden in Gebouw-T waarbij het gehele publiek laat hossen. Jett Rebel, ook wel Jelte Tuinstra geheten, heeft in zijn eentje het album Super Pop gemaakt, zijn derde album dat in een jaar tijd werd uitgegeven. Super Pop is een album waarin Jelte zich opnieuw heeft uitgevonden en dat dan ook laat blijken door de goede vibe die het album heeft. Na een succesvolle Super Pop Tour begin dit jaar, trapt hij hier deel twee af van zijn Super Pop tour voor een uitverkochte en enthousiaste zaal.

Een heel enthousiast publiek wacht op de opkomst van Jelte. Er zou geen voorprogramma zijn. Na een tijdje wordt er verteld dat er toch wel een kort voorprogramma zal zijn van The Styles. ‘The Styles’ blijkt simpelweg een keyboard te zijn onder een fel licht. Er komt instrumentale muziek uit, en een stuk karton met de naam van de band. Ook al is dit heel simpel, niemand in het publiek lijkt het echt erg te vinden.

Jett Rebel

Jett Rebel

Jett Rebel

Na dit ‘optreden’ is het dan toch echt tijd om de show te beginnen. Het hele publiek is enthousiast, maar al wel een beetje ongeduldig. Helemaal vooraan proberen mensen aan de zijkanten van het podium alvast een glimp van Jelte op te vangen. Als eerst komt de vierkoppige band op, en neemt plaats op het podium. Nadat de band sterk begint komt Jelte het podium op. Iedereen op het podium is in wit gekleed, en natuurlijk kunnen bij Jelte zijn witte nagels en lippen niet ontbreken. Zo begint de avond gelijk met heel veel energie. Bij sommige nummers speelt Jett Rebel zelf mee, bij andere nummers zingt hij alleen. Hij maakt goed gebruik van het podium door vrijwel constant in beweging te zijn. Het publiek springt, zingt, klapt en host zonder moeite met hem mee. Hij heeft dan ook niet voor niets een handdoek binnen handbereik om zich even te ontdoen van het zweet. Jett Rebel vertelt tussen de nummers door over zijn goede band met Bergen op Zoom. Zo heeft hij hier een tijdje gewoond, en is hij niet meer in alle cafés welkom.

De show duurt uiteindelijk drie uur, zonder dat er ook maar een saai moment in voor komt. Zijn zang is het hele optreden van hoog niveau, en er is echt een positief verschil met de zang op zijn albums. In de toegift laat hij nog even zien waarom hij het verdient om voor een uitverkochte zaal te staan. Nog echt even te knallen met zijn bekendere nummers als ‘Louise’, ‘Tonight’ en ‘Do You Love Me at All’. Daarmee eindigt de avond waarin Jett Rebel Gebouw-T plat heeft weten te spelen en een geweldige show heeft neergezet.

Jett Rebel

Jett Rebel

Jett Rebel

Jett Rebel

Jett Rebel

Jett Rebel

Meer 3voor12 Zeeland