Vrijdagavond 10 maart treedt Ronnie Flex op in een net niet uitverkochte zaal van poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. Tijdens deze tour wordt kunstenaarscollectief Deuxperience mee op sleeptouw genomen. De combinatie van rapper met liveband zorgt voor een heel andere vibe dan je van Ronnie Flex gewend bent.

Collega zanger/rapper Mafe trapt de avond af. Het publiek zingt de teksten mee alsof Mafe zelf de man van de avond is. Tijdens het nummer ‘No Go Zone’ betreedt Def Major het podium die uit enthousiasme de tekst iets sneller dan de muziek brengt. De track ‘Laten Gaan’ maakt het publiek pas echt gek. Tijdens het refrein komt de zang van Mafe niet boven de zang van het publiek uit. De naam Mafe klinkt misschien nog onbekend, maar zijn stem is dat absoluut niet. Getekend bij het label van Ali B, is dit zeker niet het laatste wat wij van hem hebben gehoord.

Wie Ronnie Flex niet kent, heeft afgelopen jaren waarschijnlijk onder een steen geleefd. Ronell Plasschaert, zoals de rapper eigenlijk heet, heeft al menig nummer 1-hit op zijn naam staan. Best Geklede Man 2015, Popprijs 2015 met New Wave: het houdt niet op. Mocht je hem niet van zijn muziekcarrière kennen, ken je hem vast en zeker als de bescheiden deelnemer van Expeditie Robinson 2015. De lichten worden gedimd en Deuxperience start met een fijne, instrumentale intro. Al gauw betreedt Ronnie het podium. Je merkt meteen dat dit de man is waar iedereen voor komt: zodra de hitmachine een hand in het publiek steekt, wordt hij bijna de zee van fans ingetrokken.

Hoewel de zang van Ronnie niet altijd even zuiver is, trekken de twee ijzersterke zangeressen dat helemaal recht. In combinatie met de tropische melodieën laat deze show je verlangen naar een verre vakantie in een land met hoge temperaturen, waar we kunnen dansen tot in de vroege ochtenduren. Deuxperience tilt de show naar een hoger niveau. De tienermeisjes in het publiek zingen de teksten van de hits zoals ‘Zusje’ en ‘Niemand’, woord voor woord foutloos mee. Er wordt zelfs nog een korte versie van Rihanna’s ‘Work’ en Drake’s ‘Hotline Bling’ in de mix gegooid. Toekijkende ouders verplaatsen zich van de bar richting de dansvloer.

(lees verder onder de foto)

Ronnie Flex

De sfeer slaat om als de rapper het publiek verrast met het nieuwe lied ‘Best Friend’ en een zelf geschreven gedicht: de aandacht van het publiek dwaalt af. Terwijl Ronnie zijn uiterste best doet het publiek een voorproefje van het nieuwe album te geven, ziet een deel van het publiek dit als een pauze waarin zij even kunnen bijkletsen of een drankje kunnen halen. Het wordt er niet beter op als een bezoeker een biertje over de rapper heen gooit. Ronnie pakt dit echter professioneel op door nummer 1 hit ‘Nu Sta Je Hier’ in te zetten, waarmee hij de aandacht weer op zichzelf richt. Met de knallers ‘Zeg Dat Niet’ en ‘Energie’ sluit Ronnie Flex het concert in Gebouw-T af.

De bezoekers gaan vooral los op Ronnie’s nummer 1-hits, maar bij de onbekendere songs kunnen ze de aandacht er maar moeilijk bij houden. Toch heeft Ronnie zich van zijn beste kant laten zien: niet alleen hits, maar ook mooie, rustigere gedichten komen aan bod. Tussendoor maakt hij plaats voor een gezellig praatje met het publiek. De Deuxperience liveband is een geweldige toevoeging en geeft nét dat beetje extra dat nodig is om een gevarieerde show neer te zetten. Ronnie Flex samen met Deuxperience: een originele en verrassende combinatie. Of je Ronnie Flex nou leuk vindt of niet: Nederland heeft Ronnie Flex in het hart gesloten.

Ronnie Flex

Ronnie Flex

Ronnie Flex