Het is zo ver: de halve finale van de T-Strijd in Gebouw-T. Deze keer is de muziekwedstrijd van het poppodium in Bergen op Zoom bloedstollend. Drie bands strijden vanavond voor de eer en voor zo veel mogelijk studiotijd in de geluidsstudio’s van Gebouw-T. Stacey Alert, Coffins for Fat People en MacSwordfish staan deze avond in de spreekwoordelijke ring. Omdat Trading the Crow wegens omstandigheden niet mee kan doen aan de battle, hebben alle andere bands de mogelijkheid om een nummer extra te spelen.

De sfeer in de zaal is gespannen. Er staat dan ook een hoop op het spel. De volgorde van de bands wordt besloten door een loting. De blues/rockband MacSwordfish heeft de eer om de avond te mogen openen. Dit doet het trio uit Breda krachtig. De gitaarsolo’s waren op z’n Engels “on fleek” en de drummer legt een lekker ritme in de nummers.  De toon is gezet. De band die onlangs nog op Breda Barst stond, legt de lat torenhoog voor de volgende acts.

Het tweede trio van de avond is de indie/electro formatie Stacey Alert. De muzikanten zetten in op stoer met een elektrisch randje. De stem van zangeres Saskia Witjes is warm en rauw tegelijkertijd. Door te combineren met een lekkere baslijn weet de act zich te ontpoppen als een geduchte tegenstander.

MacSwordfish

Stacey Alert

T-STRIJD 2016
- Jurywinnaar: Archont
- Publiekswinnaar: Rocket Balloons

T-STRIJD 2015
- Jurywinnaar: The Girl Who Cried Wolf
- Publiekswinnaar: The Circle Remains

T-STRIJD 2014
- Jurywinnaar: Men On Wire
- Publiekswinnaar: Dear moM

T-STRIJD 2013
- Jurywinnaar: Collapsing New People
- Publiekswinnaar: Infinite Mind

T-STRIJD 2012
- Jurywinnaar: Noble Tea
- Publiekswinnaar: June

Als laatste mag de kneiterharde band Coffins For Fat People het strijdtoneel betreden. De band begint kinderlijk, maar eindigt in het openingsnummer met de sound van een rebellerende puber. De act groeit tijdens het optreden tot een volwassen en serieuze mogelijke finalist.

Vanavond mogen twee acts door naar de finale. De een wordt gekozen door de jury, de ander door het publiek. Uiteindelijk kiest de jury voor MacSwordfish als eerste finalist. De meningen van het publiek liggen heel dicht bij elkaar. Toch weet Stacey Alert ook een plek te bemachtigen in de finale. Beide acts mogen het 4 maart opnemen tegen Keaton, Undskyld en The Vision Of Johanna.

Coffins For Fat People