De organisatie van de Kashfest metalavonden doen niet aan vrede op aarde. In het kerstweekend plannen ze rustig een avondje deathcore in The Lane in Oostburg. Alles moet kapot als de Belgische bands Primal Creation, Signs Of Algorithm en Ashes Into Blood onder de noemer Xmassacre op het podium stappen. De eerste twee bands overtuigen, de laatste wat minder, al is die wel het meest hard en bruut van het trio.

Als Primal Creation de avond opent is het al lekker vol in het zweethok dat The Lane gebruikt voor optredens. Deze band uit de omgeving Gent maakt thrash metal met af en toe moderne invloeden. Toch klinkt de band het liefst als groepen die eind jaren tachtig furore maakten in dit genre. Old school thrash dus, het is weer helemaal terug, zo laten deze Vlamingen horen. Zanger Koen Mattheeuws is oprecht enthousiast dat hij met zijn band in Zeeland mag optreden. De geboren Zeeuws-Vlaming komt even thuis en is daar blij mee.

Primal Creation

Primal Creation

Primal Creation

Ook Signs Of Algorithm overtuigt. Het is de derde keer dat ze in Oostburg optreden en kennen zodoende hun pappenheimers al wel een beetje. Ook het vele toeren heeft de band geen windeieren gelegd en zodoende legt de groep een prima potje metalcore op de mat. De energie spat er af en de beuk gaat er letterlijk en figuurlijk in. Met goed getimde breakdowns en af en toe een melodieuze gitaarsolo breekt de groep de brok energie in fijne hapklare brokken. Dat zien en horen we graag. Met dit soort shows kan je gebouwen opblazen en bergen verzetten.

Signs of Algorithm

Signs of Algorithm

Signs of Algorithm

Ashes Into Blood begint al met een achterstand door de soundcheck uit te laten lopen. De Walen maken de valse start niet meer goed. Het vijftal brengt pure midtempo deathcore. Alles vernietigend, beenhard en muzikaal toch wel in orde. Maar er ontbreekt iets. Overtuiging? Wilskracht? Allebei een beetje. Er zou bij de band toch een lichtje moeten gaan branden als je ziet dat de zaal waarvoor je speelt in rap tempo leger en leger wordt. Het is ook alleen maar brute kracht wat deze Belgen brengen. Vierkant en zonder enige kans op een rond hoekje. Dat deze muzikanten iets kunnen dat staat buiten kijf, maar vandaag zit het er gewoon niet in waardoor de Xmassacare uitdooft als een kerstkaars in de nacht. Gebroken door de eerste twee bands, aan de kant geschopt door de laatste.

Meer 3voor12 Zeeland