22 april 2017: Record Store Day. Bijzondere releases op vinyl, exclusieve acties en... instores! Zoals elk jaar was er in De Waterput weer een klein festival. Middelburg had Chantal Acda en een optreden van Jan Piet de Klerk.

RSD17 in Bergen op Zoom

Platenzaak De Waterput in Bergen op Zoom is met negen acts vandaag weer een klein festival. We zien ‘s ochtends al een redelijk groot publiek wakker worden met het Belgische ID!OTS. Een stevige opener die doet denken aan Nick Cave en Rolling Stones. Voor The Black Marble Selections was het duidelijk nog erg vroeg (lees, klokslag twaalf uur ’s middags). Met een kater van de vorige avond nog voelbaar, speelt de band enkele nummers van de nieuwe plaat en wat ouder werk. 

Mister and Mississippi presenteren in akoestische versie enkele tracks van hun nieuwe plaat ’Mirage’. De folksound is in de wilgen gehangen en de band heeft het over de psychedelische boeg gegooid. Dit wordt door het publiek in de volle platenzaak goed ontvangen. Het concert is een opwarmer voor het concert vanavond in Gebouw-T. Het Zesde Metaal is ook afgereisd naar de Waterput. Solo brengt Wannes Cappelle Vlaamstalige teksten over diverse onderwerpen die hij integer en overtuigend overbrengt.

Hoe harder, hoe beter; zo denkt het duo FOES over hun sound. Stevige noise-grunge-rock, bestaande uit gitaarwerk en drumkit. De twintig minuten speeltijd zijn eigenlijk veel te kort volgens menig bezoeker. Chantal Acda laat op zich wachten, het is erg druk op de snelweg. Een half uur later dan gepland speelt ze drie nummers van haar net uitgekomen plaat. Een mooi optreden met sterke vocalen en clean gitaarspel.

Terug naar het stevigere werk met Bartek. Aan alles is gedacht, van lichtbak tot een gevulde koffer met erotische literatuur. Heerlijk vette gitaarriffs, in een stijl die ze zelf fuzzrock noemen. Was er maar meer, maar ook deze band is op trektocht en speelt dezelfde avond nog een show in Goes.

De Belgische gitarist/zanger Tamino brengt de rust terug. Hij is gaar, na drie instores door het land. Ook hij is vanavond te bewonderen in Gebouw-T. Fris en fruitig start Navarone als laatste vandaag in Bergen op Zoom. En ze hebben wat te vieren, namelijk het negenjarige bestaan. Check hun filmpje onderaan dit artikel.

RSD17 in Middelburg

De Drvkkery heeft dit jaar weer een mooi programma. Terwijl mensen door de bakken met platen neuzen zijn er optredens van Jan Piet de Klerk, die zijn albumrelease viert en Chantal Acda.

Jan Piet de Klerk viert niet alleen de dag van de indie-platenzaken, ook zijn album ‘Old Cold Church Road’ wordt vandaag gereleased. De softe Americana haalt even de stress eruit van het zoeken naar die ene speciale lp en brengt op deze koude dag al een beetje de zomer in de zaak.

Chantal Acda zien is beleven. Als betere singer-songwriter van Vlaanderen weet ze zelfs met twee gitaren altijd weer te betoveren. Haar nieuwe album ‘Bounce Back’, net een dag oud, passeert de set met het wonderschone ‘Fight Back’ dat ze schreef na de aanslagen in Brussel. Tien gelukkigen kregen na haar set ook nog een kaartje voor haar optreden in de Zeeuwse Concerthal dat later dit jaar zal plaatsvinden.

Jan Piet de Klerk

Jan Piet de Klerk

Chantal Acda

Chantal Acda

RSD17 op social media

#gekkenhuis Nu al feest!! #rsd2017 #recordstoreday2017 Kom je ook? #drvkkery #middelburg

Een bericht gedeeld door De Drvkkery (@drvkkerymiddelburg) op

Jan Piet de Klerk #recordstoreday

Een bericht gedeeld door Maarten Molenaar (@mjmolenaar) op

Record Store Day 2017

Een bericht gedeeld door Harrij-stekel van der Burg (@harrijstekel) op

Meer 3voor12 Zeeland