In 2014 konden we voor het eerst kennis maken met PEER. Vier jonge honden uit Middelburg die een alleraardigst coverbandje waren. Waren inderdaad, want vanavond zien we een volwassen rockband die aan de vooravond van hun doorbraak een visitekaartje afgeeft.

Vanavond is het eerste optreden van een kleine twintig concerten die de band de komende twee maanden gaat geven. Op het programma staan onder andere voorprogramma’s van Bløf en Racoon, maar ook een festival in Liverpool in Engeland. Een land waar de jongens zich zeker thuis zullen voelen, want de band is de afgelopen jaren steeds Engelser gaan klinken. Invloeden van Arctic Monkeys en Oasis zijn niet te missen in de PEER-sound die wij vanavond te horen krijgen.

Podium De Spot staat vol en is al goed opgewarmd door rapper Qube. De band grijpt al snel het publiek bij de strot met ‘Bleeding Butterflies’, één van de hoogtepunten van hun nieuwe EP ‘Mad For It’. En zo volgt het ene na het andere catchy nummer. Lekker dansbaar en inclusief “ooh yeahs” voor de meezingers, wat uiteindelijk de hele zaal blijkt te zijn! Er zit geen dood moment in het concert. Athans, plots gaan de gordijnen dicht. Niet veel later verschijnen frontman Gijs Teuwsen en gitarist Jesper de Jonge in de spotlight tussen het verbaasde publiek. Na een akoestisch onversterkte ballade sprinten ze weer richting het podium om de volgende potentiële hit te starten.

Naast het hoge feel good gehalte van de nummers ligt de kracht van de band in het enthousiasme en de professionaliteit van de vier jonge heren. Er wordt strak gespeeld en het enthousiasme straalt van de bandleden af. Dit maakt het leuk om naar te kijken, en het geluid staat ook als een huis. Ondanks hun leeftijd hebben de heren al op vele podia ervaring op mogen doen, waardoor ze perfect op elkaar zijn ingespeeld en een ontzettend dikke show weten neer te zetten, alsof het geen enkele moeite kost.

PEER

PEER

PEER

PEER

PEER

PEER

PEER