Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar ’t Beest is weer open! Het poppodium was toe aan een nieuw likje verf en na het laatste optreden (John Coffey) al helemaal. Nu, op een week na, één jaar later gaan de deuren weer open.

De zaal ziet er nog vertrouwd uit maar is wat grondige aanpassingen ondergaan, zo is het podium breder geworden en staat deze ook vast. Het podium lijkt ook iets meer ruimte in de zaal in te nemen waardoor deze kleiner lijkt, maar het grote balkon creëert weer extra ruimte, waardoor het bezoekersaantal op kan lopen tot 450. Het licht en geluid heeft een flinke upgrade gekregen, er is een rookhok met uitzicht op het podium en last but not least, de bar heeft een upgrade gehad. Nieuw bier, en half open met de zaal, zodat eventuele barhangers niet het geluid van een concert kunnen verstoren.

Hoe zag 't Beest eruit tijdens de verbouwing? Klik de fotoserie heronder open.

Podium t Beest

Podium t Beest

Podium t Beest

Podium t Beest

Podium t Beest

De officiële opening van het podium was aan het eind van de middag. Wethouder Loes Meeuwissen en Beest-directeur Anita Berrevoets staken de stekkers, wat de symbolische opening was. Naast enkele toespraken die door Sander Verhaar (DJ Sandstorm) aan elkaar werden gepraat was er een optreden van de Balcony Players. Jawel, op het nieuwe balkon.

Om de avond muzikaal in te vullen waren en optredens van rockabilly duo Company of Sinners in het café bij de ingang en The Backyard Project. Beide acts speelden een goede set, al vielen beide sets niet meer op door het publiek dat maar al te graag door de muziek heen kakelden. Jammer natuurlijk, maar we hebben er een jaar op moeten wachten om weer binnen te mogen staan! ’t Beest is back!

De zaal gezien vanaf het podium.

De gang naar de zaal is breder en opener, op de muur een foto van het afsluitconcert vorig jaar met John Coffey.

Meer 3voor12 Zeeland