Tijdens Popronde Middelburg 2016 maakte Zeeland al kennis met de fuzzrock band BARTEK. Met korte nummers maakten ze toen korte metten met Kaffee ’t Hof. Ook het succes van de Canshaker Pi is explosief: na een succesvolle debuutplaat en vele lovende woorden over het optreden op Noorderslag speelt Canshaker Pi deze zomer op Lowlands. Maar eerst Goes.

’t Beest gloeit nog van de nieuwheid. Al sinds de grote afbouw met John Coffey heeft er op dit podium geen bandje meer echt geragd en met die instelling begint BARTEK aan zijn rammelende set. Ze stonden eerder vandaag al op Record Store Day instores in Delft, Rotterdam en Bergen op Zoom en geven toe best vermoeid te zijn. Qua energie valt daar niets van te merken en had het net zo goed zijn eerste set van de dag kunnen zijn.

Natuurkracht
Sommige liedjes van BARTEK duren niet langer dan twee minuten. In die twee minuten wordt het publiek meegezogen als in een orkaan en daarna weer netjes terug gezet met de voetjes op de vloer van ’t Beest. De nummers ‘22’ en ‘Fever’ knallen het fijnst de zaal in. Elk liedje komt pas echt op gang als de turbo drummer wordt ingezet. De intensiteit van de razendsnelle drums samen met de grungy vocals plaatsen BARTEK in het rijtje Wavves, FIDLAR en Bass Drum of Death, maar dan gewoon uit Amsterdam en met nog veel te ontdekken.

Bartek

Bartek

Bartek

Setlist Canshaker Pi

 

Babyfaces en pyjamabroeken
Canshaker Pi heeft al te maken met een opgewarmd publiek: het bier van ’t Beest moet geproefd worden en na BARTEK is er honger naar meer muziek. Ook deze tweede band van de avond benadrukt dat Goes de grote afsluiter is van zijn Record Store Day. Zanger Willem en bassist Ruben kunnen herkend worden van de band Palio Superspeed Donkey, al zijn ze, net zoals de sound, iets volwassener geworden. Gitarist Boris springt in pyjamabroek over het hele podium en de nummers waarbij hij zingt zijn heerlijk rauw en schreeuwerig. Als hij een drumstick over de hals van zijn gitaar raspt voelt dat bijna als nagels over een krijtbord, maar wel lekker punk.

 

Aftellen en los
In tegenstelling tot BARTEK neemt de band met nummers zoals ‘Sensemaker’ en ‘What You’re Trying To Say’ af en toe de tijd om op adem te komen. Aftellend naar de laatste liedjes (“nu nog twee!”) verlaat Canshaker Pi de zaal op een fijne high met het liedje ‘Shaniqua’. Het publiek heeft tijdens deze laatste minuten weer laten zien hoe het is om te raggen op zaterdagavond. BARTEK en Canshaker Pi zijn bandjes om in de gaten te houden.

Canshaker Pi

Canshaker Pi

Canshaker Pi

Meer 3voor12 Zeeland