Alsof de organisatie van Steenworp het nog niet druk genoeg heeft met het organiseren van drie voorronden en een finale, werd afgelopen zondagmiddag nog tijd gevonden voor Steenworp Stage, een mini-festival in café Den Engel in Terneuzen. Een muzikaal tussendoortje met veel krenten in de pap.

Dat de, tot op heden, mooiste zondag van het jaar een indoor festival parten speelt is duidelijk. De zon wint het van Dyl’N. De West-Zeeuws Vlaamse beachboy met gitaar opent de stage met zijn zonnige liedjes en mooie stem. Hij haalt figuurlijk de zon in huis Als extraatje heeft hij gitarist Cedric Gillisen meegenomen. Met twee gitaren klinkt het toch net een stukje voller allemaal, een prima zet dus. Een loopstation behoord tegenwoordig ook tot zijn attributen en dat je daar leuke dingen mee kunt doen, dat weet ook de kersverse winnaar van de Kunstbende. Want dat is Femke Bun! Ze is wat later dan gepland want de jury van de Kunstbende liet even op zich wachten. Ook is ze de winnares van de laatste voorronde Steenworp. Net als toen in Retranchement druipt de emotie van haar nummers af. Gitaar, stem, alles klopt bij deze jonge singer-songwriter. Hier wordt je stil van op een mooie zondag als deze. Het duet dat ze doet samen met Jaimy Versteeg wordt pas voor de tweede keer uitgevoerd. Geschreven en vertolkt op Classic Fever (ook een Steenworp productie) en nu weer omdat de meiden elkaar hier treffen. Wonderschoon is het.

Dyl'N

Dat Jaimy Versteeg een mooie stem heeft is niets nieuws, Dat deze goed past bij andere stemmen blijkt in het duet met Bunn maar ook in combinatie met de vocalen van Izema Goosen waarmee ze Lemonaze vormt. Een gitaar en twee stemmen die doen denken aan All The King’s Daughters. De fris vrolijke zang van Versteeg en het meer donkere melancholische geluid van Goosen. De melodieën zijn goed, de muzikaliteit is dik aanwezig. Hoe twee meiden uit het zuiden des lands elkaar vinden in Utrecht. Soms kan het allemaal zo simpel zijn. Een muzikant die ook zijn horizon steeds verlegt is Django Boegheim. Als hij niet alleen liedjes maakt, dan is hij actief in de band Djangus. De eerste act die er wat serieuze power in pompt vandaag. Een modern klinkend pop/rock kwartet met Boegheim als bandleider en frontman. Het swingt meer dan regelmatig op het podium en de groep (gestationeerd in Utrecht) doet meer dan eens denken aan een mix van Ed Sheeran en Chef’Special. Dat drummer Luc van Dijk ook het stevigere werk niet schuwt, laat hij horen aan het eind van de set. Een knallend optreden aldus.

Creatif Mindz

De Belgische alleskunners van Creatif Mindz komen keurig op z’n zondags gekleed het podium op. Dit trio rockt in de lijn van Triggerfinger. Er wordt niet gekeken op een solo meer of minder en alles lijkt zo makkelijk te gaan. Een genot om naar te kijken. Omdat de maandagplicht roept voor uw verslaggever is de show van Gork A27 helaas aan me voorbij gegeaan. Maar dat de heren een passend slot gebracht hebben, leidt geen twijfel. Een mooie afsluiter van alweer een prima en goed georganiseerd festival uit de Steenworp-koker. 

Dyl'N

Djangus

Lemonaze

Femke Bun