De 22e editie is het inmiddels: Drum ’n Bass In Your Face, hét ultieme drum ’n bass-feest van Middelburg, vond afgelopen zaterdagavond weer plaats in De Spot. Het is de avond dat Middelburg en omstreken samen komt en volledig los gaat op de creaties van doorgewinterde venue-tijgers en ambitieuze vechters uit de scene. En wat ging het ongelooflijk hard.

Al acht jaar zorgt Auke van Laar in samenwerking met De Spot in Middelburg voor de avonden die steeds weer grenzen verleggen. Middelburg transformeert elke editie in een vlammende drum ’n bass-hotspot met bijzonder veel ruimte en kansen voor nieuw talent in diverse subgenres. Het publiek stroomt niet alleen uit Middelburg en omgeving De Spot binnen, maar ook van ver buiten de provincie reist het volk af. En terecht: Auke heeft het weer voor elkaar gekregen een line-up neer te zetten die de lat genadeloos hoog legt. In de loop van de avond komt een breed scala aan subgenres aan bod, wat een gevarieerd en ijzersterk geheel vormt. Het geluid is glashelder, het publiek gaat volledig mee in de overweldigende vibe, en de temperatuur stijgt tot tropische proporties.

Dharana

Mattekz

Tiydel

Dharana trapt af met een diepe oldschool dubstep voor een langzaam vullende zaal. De gepassioneerde DJ draait de vroege liefhebbers warm met krachtige 140bpm beats en wobbelende baslijnen. Na het eerste uur komt het steeds grotere publiek los op een set van de Belgische Nexus & Tight, die eerder speelde op Rampage en Liquicity. Beginnend met liquid drum ’n bass bouwt hij op naar steeds stevigere beats, toverend met onder andere oldschool Netsky platen. Vervolgens is het tijd voor talent van eigen bodem: Mattekz is een Zeeuwse DJ die ook wel bekend is onder zijn hardtechno en schranz alter ego Tekzotic. Hij beweegt het publiek met een sterke jump up drum ’n bass-set. Hij wordt gevolgd door een van de grootste drum ’n bass-giganten van het moment: Mefjus. De Oostenrijker neemt het publiek mee op een reis door een variatie van diepe vibes, neurofunk en halftime track, en creëert zijn eigen authentieke geluid. Hij komt met nieuw werk van zijn samenwerking met Camo & Krooked, en sluit af met een verse remix van Noisia’s “Change of Mind” die hij nog niet eerder live heeft laten horen. Mefjus wordt bijgestaan door de Londense Maksim MC waarmee hij op het moment in de studio werkt aan hiphop tracks, waarvan hij ook wat laat horen. De avond wordt afgesloten door Tiydel, nog een lokaal talent waar Middelburg trots op kan zijn. Met een combinatie van duistere en harde drum ’n bass met een neurofunk geluid geeft hij het publiek nog een laatste energie boost waarna het publiek uitgeput en voldaan hijgend de zaal verlaat.

Niet alleen het publiek, maar ook de artiesten zijn razend enthousiast over het evenement. Headliner Mefjus was meer dan tevreden over de avond: door het fantastische geluidssysteem, de gastvrijheid van De Spot, het enthousiaste publiek en de goede vibes kon hij van Drum ’n Bass in your face door en door genieten. Hij heeft inmiddels voor zalen van 15.000 mensen opgetreden, maar de intimiteit van De Spot met ‘maar’ 300 gasten vindt hij des te meer innemend.

Mefjus

Maksim MC

Nexus and Tight

Wanneer mogen we weer?

De volgende editie van Drum ’n Bass in your face vind plaats op 27 oktober 2017 in De Spot. We kunnen alvast verklappen dat Major League al op de line-up staat! Wij kijken in ieder geval vol verwachting uit naar de veelbelovende volgende editie.