Ben jij wel eens naar Popronde Middelburg, Drum ’n Bass In Your Face (DNBIYF) of Beat Trippin’ geweest? Organisator/coördinator Auke van Laar is de man achter deze vaak uitverkochte evenementen. 3voor12 Zeeland ging met hem in gesprek.

Uitverkochte edities van Drum ’n Bass In Your Face (DNBIYF) met klinkende namen als de Vlaamse dj Murdock, de Engelse Dimension en de Zuid-Afrikaanse Niskerone. Auke van Laar (25) zorgt ervoor dat het op rolletjes loopt. Ook het vrij nieuwe concept Beat Trippin’ trekt namen als Kypski (van C-Mon & Kypski) en Oorgasme. Van Laar is naast organisator ook derdejaarsstudent International Event Music and Entertainment Studies (IEMES) in Tilburg. Nu woont hij daar, maar na zijn studie gaat hij weer terug naar Middelburg.  

Acht jaar geleden was Van Laar een  liefhebber van drum ’n bass. Voor een avond muziek in dat genre kon hij alleen in de Randstad of in België terecht. Hij was ervan overtuigd dat zo’n avond ook in Middelburg mogelijk was en zodoende riep hij DNBIYF in het leven. Bij dit concept ligt de focus op jong lokaal talent. “Ik vind het belangrijk dat jonge, lokale dj’s de kans krijgen ook eens voor publiek te draaien. Zo blijft ook de lokale scene levendig.”, zegt hij. Zo bestaat elke line-up uit een (inter-)nationale headliner en een aantal lokale acts, zoals de Middelburgse TO-WA en Tiydel. Deze verfrissende combinatie zet hij ook voort bij Beat Trippin’. Zelf wil hij naast deze evenementen ook boekingen en de organisatie gaan doen voor grotere acts en evenementen.

Het rondreizende evenement de Popronde strijkt donderdag 12 november neer in Middelburg. Van Laar is coördinator en verantwoordelijk voor alles wat reilt en zeilt tijdens de voorbereiding en de dag zelf. Het programmaboekje is op dit moment onderweg naar de drukker en de line-up van deze editie bevat in totaal tweeëntwintig acts op zeventien verschillende locaties in de stad. Nieuwe locaties zijn espressozaak Robuust! de Vleeshal en ‘t Schuttershof. “Mijn doel is dat bezoekers van de Popronde niet alleen nieuwe bands leren kennen, maar ook op de meest toffe plekken van de stad terechtkomen.” Tussen de acts zitten bekende namen als Stef Classens en The Dirty Denims, maar ook namen als Jeanne Rouwendaal en 1st of June. Van Laar kijkt erg uit naar Postcards From Mars en RIIOT feat. Paulina Dubaj, de afsluiter van de avond in De Spot.

Wil je een evenement van Van Laar meemaken? Beat Trippin’ vindt plaats op 17 oktober in De Spot en de Popronde op 12 november in Middelburg, door de gehele binnenstad. Drum ’n Bass In Your Face fans moeten wachten tot 30 januari 2016.