Soms krijg je van die e-mails in je inbox waar je direct vrolijk van wordt. Zo ook de e-mail met een link naar een solo project van Dennie Verhulst. Dan wordt het weer tijd om de borst nat te maken, speakers vol open te gooien en wat onvervalste hardcore op te zetten.

Fists of Time is het solo project van Fit For The Bleeding frontman Dennie Verhulst. De EP, die overigens gratis digitaal te downloaden is, is geproduceerd door Cody Fuentes. Deze heeft ook gewerkt met bands als Lionheart en These Streets. Hierdoor liggen de verwachtingen natuurlijk gelijk een stuk hoger.

De EP telt 3 nummers vol emotie. ‘In Your Face’ begint met een intro van samples van verschillende toespraken. Deze samples komen meerdere keren terug in het nummer. Toch lijkt het erop dat deze samples er niet klakkeloos ingemixt zijn. De afwisseling tussen de samples en het nummer zelf vormen een sterk geheel. Wat duidelijk naar voren komt in dit nummer, en eigenlijk door heel de EP, zijn de drums. De drummer zet een drumpartij neer, waar je u tegen mag zeggen.

Het volgende nummer op de EP is ‘Still Hurts’. Een totale omschakeling met het eerste nummer. De vocalen van Dennie worden afgewisseld met backing vocals. De vocalen zijn de rode draad in dit nummer en de gitaren worden een klein beetje weggemoffeld naar de achtergrond.

‘Die Angry’ is alweer het laatste nummer van de EP. Een passende titel, als je het nummer hoort. De enorme agressiviteit die dit nummer heeft, pakt je het hele nummer mee. Het tempo in dit nummer is in vergelijking met de andere twee nummers een stuk hoger. Deze afwisseling maakt dit nummer toch wel het beste nummer van de EP.

Fists of Time is, net als Fit for the Bleeding, een band met een nostalgisch sausje. Het staat als een huis, zonder er een circus van te maken. Het solo project van Dennie Verhulst is misschien een kleine verrassing. Het geeft aan dat Dennie gewoon doet waar hij zin in heeft. Dit komt terug in zijn muziek. Met Fists of Time heeft de Zeeuwse hardcore-scene er weer een parel erbij.