22-jarige Marvin de Feijter uit Kapelle wist dit jaar als DJ Amyntas de regionale finale te winnen van de Dancetour DJ Clash met voorronde in café El Toro te Goes. 3voor12 Zeeland zag zijn optreden op Dancetour Goes afgelopen zomer en dat was reden om hem te interviewen over het Dancetour traject.

Allereerst gefeliciteerd met het winnen van de voorronde in Goes! Was het de eerste keer dat je meedeed aan de Dancetour DJ Clash?
Dankjewel! Nee, het is de derde keer dat ik meedoe dit jaar en nu ben ik er eindelijk in geslaagd door te dringen tot de landelijke finale. Het was heel gaaf om te kunnen draaien op Dancetour Goes.

Je DJ naam valt op tussen het gros van de deelnemers dit jaar, hoe ben je zo bij de naam Amyntas gekomen?
Ik wilde een originele naam bedenken en destijds had ik behoorlijk wat interesse voor de Griekse mythologie. Amyntas was de koning van Macedonië en de betekenis ervan is verdediger. Verder heb ik er geen speciale reden voor dat ik voor Amyntas heb gekozen, ik vond het simpelweg een leuke naam.

Kan je de lezer meenemen in het traject van de Dancetour DJ Clash? Wat komt er op je af als je bericht krijgt dat je in El Toro de winnaar bent?
Ik had me natuurlijk wel enigszins ingelezen in wat het vervolg zou zijn als je zou winnen maar natuurlijk was ik er niet vanuit gegaan dat ik zou winnen. In de halve finale was de opdracht een track van Lucien Foort te remixen. Dat was een heel lastige opdracht omdat Lucien Foort natuurlijk een heel specifieke tech-house stijl heeft. Gelukkig lukte het me ook door die ronde te komen en vervolgens mochten we met een kleine groep naar 010 Bookings te Rotterdam voor een DJ-cursus van Vato Gonzalez. Helaas ging ik niet door naar de landelijke finale maar het was zeker een super ervaring.

Gaaf! Op welke leeftijd ben je eigenlijk begonnen met draaien en wat zijn tot nu toe je hoogtepunten naast het winnen van de Dancetour DJ Clash in El Toro?
Op 14-jarige leeftijd begon ik met muziek proberen te maken op mijn laptop met het programma FL Studio (Fruity Loops) met slechte monitorspeakers. Mensen zullen nu vooral mijn house-producties kennen, maar ik begon met het maken van veel hardstyle. Artiesten als Noisecontrollers waren mijn grote inspiraties. In 2014 werd ik benaderd door de locale club Mid City in Goes of ik resident-DJ wilde worden en natuurlijk heb ik ja gezegd. In 2015 kreeg in support van artiesten waar ik naar opkeek zoals La Fuente en Lady Bee en 2016 is tot nu toe mijn beste jaar ooit. Mijn track ‘Out Of My Mind’ werd gedraaid door Don Diablo in zijn Hexagon radioshow en door Pep & Rash in hun Rumours podcast en vervolgens won ik dus de Dancetour DJ Clash in Goes, het is heel bizar om mee te maken.

Mooie ontwikkelingen dus! Stel dat je nu zou beginnen aan een nieuwe track, wat geeft jou inspiratie & begin je met bijvoorbeeld de drums of de melodie?
De melodie is echt een belangrijk element in al mijn producties. Ik heb geen pianolessen gevolgd of iets dergelijks dus ik probeer altijd direct mijn idee uit te werken op de piano-roll in FL Studio. De vraag wat me precies inspiratie geeft is een lastige. Dat kan immers heel veel zijn, maar vaak krijg ik het door naar andere muziek te luisteren.

Stel dat we dit interview over 1 jaar weer zouden doen. Wat hoop je dan in de tussentijd te hebben bereikt?
Goeie vraag! Het doel dat ik nu het meest voor ogen heb is een release krijgen op een groot label bijvoorbeeld Hexagon van Don Diablo. Ik wil echt mijn eigen sound gaan ontwikkelen, zodat je meteen weet dat je naar een track van Amyntas aan het luisteren bent! Verder is het natuurlijk een droom om op een groot festival te mogen staan zoals Mysteryland. Ook lijkt me heel tof om aankomende zomer een soort van mini-tour te doen langs populaire vakantiebestemmingen in Spanje en Portugal. Genoeg dus om mee aan de slag te gaan!

Mooie plannen, veel succes daarmee en bedankt voor dit interview!
Graag gedaan, jullie ook bedankt!

Connect met DJ Amyntas:
www.facebook.com/djamyntas
www.soundcloud.com/amyntas-v2-0
www.twitter.com/DJAmyntas
www.instagram.com/djamyntas/
www.youtube.com/channel/UCPFnEblWEv-VdYTn4OijEHA