Letters from Nina gaat met Spectra juryprijs aan de haal Letters from Nina gaat met Spectra juryprijs aan de haal

Six Times Fun weet publiek te overtuigen

, Andre Joosse

Vanavond is de singer-songwriter editie van Spectra. Helaas is het thema niet helemaal ingevuld en staan er ook twee popbandjes op het podium. Een afwisselende avond dus, met als special act zangeres Démira Jansen en haar band.

De tijd dat alle nieuwe acts in Zeeland metal- of punkbands waren, lijkt verleden tijd. De opkomst van singer-songwriters in het Zeeuwse is opvallend, zeker vanwege het hoge niveau waar, voornamelijk dames, mee debuteren. Deden we vorige week nog verslag van de cd-presentatie van Isabelle van Beek, vandaag staan er in De Klomp weer drie fijne zangeressen op het podium.

Valérie Hoffmann is de eerste singer-songwriter vanavond. Wegens omstandigheden speelt ze niet op haar eigen piano, wat ervoor zorgt dat ze niet helemaal het optreden kan geven waar ze op hoopte. Gelukkig maakte haar mooie zang alles goed. Haar eigen liedjes zijn zwaar en gitzwart, niet de muziek om je in een feeststemming te brengen. Maar wat zingt ze mooi, pakkend en gevoelig. Kippenvel!

Bij Fréderique Silla zit het soms ook wat tegen. De zestienjarige Vlissingse maakt af en toe een foutje in haar gitaarspel vanwege de zenuwen. Maar ook deze dame weet het publiek aan te spreken en te ontroeren met haar liedjes. Zelfs de barhangers laten hun biertje even staan en in een zeldzaam moment is De Klomp muisstil aan het luisteren.

Na deze twee toptalentjes is het podium voor Kiki Deirdre. Haar hebben we al vaker zien optreden onder de naam Kiki Hoefsmid. Vorig jaar won ze de publieksprijs in deze Spectra voorronde. Vanavond betreedt ze het podium alsof het dagelijkse routine is. Die professionaliteit is terug te horen in haar liedjes. Kiki geeft vanavond het beste optreden, we tippen haar niet voor niets als een van de meest veelbelovende acts voor 2016.

Vreemd genoeg vallen de prijzen niet onder de singer-songwriters en gaan de twee popbandjes met de prijzen aan de haal. Het niveau van de optredens bij de twee bandjes ligt verder uit elkaar. Coverband Six Times Fun die de avond opende, staat nog redelijk onervaren op het podium. De Bevelandse band is nog maar sinds november vorig jaar bij elkaar. Een leuk optreden, maar vanavond ligt het niveau van de andere acts te hoog voor deze jonge muzikanten. Toch weten ze het publiek te charmeren en gaan ze naar huis met de publieksprijs. Hopelijk inspireert dit de band om volgend jaar weer mee te doen, de goede en karakteristieke stem van de zangeres is namelijk zeker de moeite waard.

Dat een jaar muziek maken een band doet groeien bewijst Letters from Nina. De band had zijn debuut op een Spectra voorronde vorig jaar. Vanavond proberen ze het weer, en hoe. Goede popsongs met hitpotentie, twee zangeressen die elkaar met hun samenzang perfect aanvullen en daarbij een erg goede gitarist tillen de band naar een hoger plan. De vorderingen van de band in een jaar tijd zijn groots, dit wordt dan ook beloond met de eerste prijs van de jury.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland