Elke editie van Drum ‘n Bass In Your Face staat garant voor een groot feest. Het evenement in De Spot Middelburg is dan ook uitermate geschikt voor een topavond met dj’s van nationale en internationale allure. Vanavond is de negentiende editie met hoofdact Black Sun Empire.

Nog voordat de eerste dj begint te draaien, staat de rij buiten tot aan het eind van de Beddewijkstraat. Aan de voordeur bij De Spot prijkt dan ook het bord met de daarop ‘UITVERKOCHT’. De uit Zuidzande (West-Zeeuws Vlaanderen) afkomstige dj en producer Baksteen opent de avond. Vanavond is zijn eerste gig en het gaat hem goed af. Neurofunk sound staat bij hem centraal, met kleine stukjes uit de popmuziek er in verwerkt.

Dan begint de Nijmeegse dj Thizl aan zijn set. Hij draait met enige regelmaat in het Nijmeegse Doornroosje waarbij de neurofunk sound in combinatie met hip hop centraal staat. Het publiek is net zo divers als zijn set. Een tiental aanwezigen loopt rond in een onesie of een bananenpak. De carnaval valt vroeg dit jaar...

De avond gaat verder met de Utrechtse Bastine. De vinylplaten worden uit de koffer gehaald en het krakende geluid van de platen nemen het geluid van de avond over. Een gevarieerde set waarin diverse drum ’n bass stijlen langskomen. Het publiek is op dreef, mosh pits komen af en aan en een zeer enthousiaste bezoeker gaat al crowd surfend over het dansende publiek. 

Rond middernacht maakt Bastine plaats voor de hoofdact van vanavond: Black Sun Empire, een internationaal trio uit Utrecht dat het publiek laat opzwepen met de duistere drum 'n bass. Het gaat harder en harder en zo danst het publiek naar het einde van de avond.

En dat mag lokale held TO-WA, ook bekend als Tom Wattel, doen. Waar hij vorig jaar tijdens Koningsnacht nog zijn eerste gig had, is hij nu een aantal optredens verder. Hij staat binnenkort in Japan! In een korte set van een halfuur draait hij het hardste soort drum ’n bass, ook wel crossbreed genoemd. “Go hard or go home” is zijn slogan en vat hiermee hele avond samen. Een mooie afsluiter voor deze negentiende editie. 

Koningsnacht zal wederom in het teken staan van Drum 'n Bass In Your Face in De Spot. De line-up zal binnenkort bekend worden gemaakt.