Chantal Acda thuis in Middelburg Chantal Acda thuis in Middelburg

Veelbelovende start van 2016 voor de Kloveniersdoelen

, Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Andre Joosse

Een druilerige zondagmiddag is het perfecte decor voor melancholische luisterliedjes. Dan zit je bij Chantal Acda wel goed. Deze Antwerpse met haar roots In Helmond bracht in september haar tweede album uit. Haar Europese releasetour is in volle gang. Vanmiddag is Middelburg aan de beurt.

Zangeres Chantal Acda is geen onbekende. Zo maakt ze deel uit van bands als Isbells, Sleepingdog, True Bypass en Marble Sounds. ‘The Sparkle In Our Flaws’, haar tweede soloalbum, kreeg lovende kritieken in zowel binnen- als buitenland.  

Acda en haar mannen speelden afgelopen week in Italië en reisden in een keer door naar Middelburg. Wel even de kinderen oppikken, die mochten gewoon mee. “Wel zo gezellig.” Een teken dat Acda zich hier prima thuisvoelt in de Kloveniersdoelen, waar ze in 2014 ook haar debuutalbum presenteerde.

Die mannen van Acda, dat zijn overigens niet de minste. Allen rasmuzikanten die hun sporen verdienden bij de grotere Belgische bands. Toetsenist Gaetan Vandewoude (Isbells), bassist Alan Gevaert (dEUS), drummer Eric Thielemans (EARR) en Niels van Heertum op tenortuba. En dat is goed te merken. De bandleden hebben aan een paar akkoorden genoeg om een nummer verder in te kleuren en improviseren er op los. “Met deze band weet je nooit wat er gaat gebeuren”, vertelt Acda, en dat is ook wat het optreden spannend houdt. De fragiele liedjes met het lieflijke stemgeluid van Acda kabbelen voort en zouden live zonder band misschien wat gaan vervelen. Maar die laatste maakt het veel dynamischer. Een nummer met rustige begeleiding kan zo uitgroeien tot een luid nummer vol geluid, wanneer alle registers worden opengetrokken. Dit alles zonder de intimiteit van de nummers kwijt te raken. Een sterke combinatie dus, die de goed gevulde zaal van begin tot eind blijft boeien. Een veelbelovende start van het jaar voor podium Kloveniersdoelen.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland