't Beest op de schop!

Podium halfjaar dicht vanwege renovatie

Dennis de Waard ,

Vanaf april zal het stil, heel stil zijn in ‘t Beest. Er staan geen films, optredens of theater meer gepland. Wat er wel gepland staat is een flinke opknapbeurt. Wat gaat er allemaal veranderen en wanneer gaat het weer open? De ins en outs van de verbouwing zetten we voor je op een rijtje.

Op 2 april zal voorlopig het laatste optreden in ‘t Beest worden gegeven. Zoals ‘t Beest zelf al aangeeft, is het aan vernieuwing toe. Zo hier en daar neemt de tand des tijds het gebouw over en daarom moeten sommige zaken echt aangepakt worden. Als er dan toch dingen weg gaan, kun je maar beter een band uitnodigen waarmee je een flinke ravage kunt achterlaten: John Coffey! Kom nog één keer rocken, headbangen, pitten en bier drinken in ‘t Beest zoals je het nog kent! Support komt van de Middelburgse punkrockband Rites.

Rond middernacht zullen de laatste noten worden gespeeld, de laatste nachtbrakers het gat van de deur worden gewezen en dan wordt de deur voor het publiek op slot gedraaid. De verbouwing kan beginnen! Wat gaat er nu precies veranderen in het podium?

Bij binnenkomst zal er op het eerste oog weinig veranderen. De kapstok en de kassa zullen worden behouden. Dan rechts is er de foyer. Deze zal plaats maken voor meer toiletten. Voor zowel de mannen als vrouwen zal de wachttijd voor een toiletbezoek dus afnemen. De oorspronkelijke toiletten zullen plaatsmaken voor een gang naar het podium. Ook zal hier een bar komen die direct op zowel het podium als de filmzaal aansluit. De oorspronkelijke bar (achterin de zaal) zal worden verbouwd tot een oefenruimte voor bands. De zaal zelf zal hetzelfde blijven, maar er komt wel een nieuw podium.

De heropening staat gepland voor begin 2017.