‘Gin’, zo heet de eerste single van HunterStreet. Een indie-funkband opgericht op de grens tussen België en Nederland. “Ik schreef het nummer in New York. Het gaat over romantiek en alcohol. Over een korte ontmoeting die ik nog nooit eerder had meegemaakt”, vertelt zanger Rutger-Jan Cleiren.

HunterStreet ontstond in de zomer van 2014 toen voormalige leden van de lokale bands Zebrapad en Yellow Lane hun krachten bundelden. “De naam van onze band is in dezelfde week ontstaan toen we de tekst van ‘Gin’ bedachten. Ik was verdwaald in New York en zocht naar de juiste straat. Ik zag dat ik in HunterStreet was, wat ik een belachelijk sterke naam vond. Het is ook een stiekeme knipoog naar YellowLane en Zebrapad”, vertelt Cleiren. 
(lees verder onder de videoclip)

Na meer dan achttien maanden intensief schrijven en opnemen, presenteert de band nu met trots de clip van zijn debuutsingle ‘Gin’. Zanger Cleiren en bassist Kasper Mols zijn allebei filmmakers, een video opnemen was dus a piece of cake. Cleiren: “Het gaat over een eenzijdige date. De andere persoon is niet aanwezig, dus het is een liefde die niet kan ontstaan. Frustratie is de leidraad.” De kop is eraf, maar ondertussen zijn de bandleden nog druk bezig met de opnames van hun eerste album dat ze rond de kerstperiode hopen uit te brengen. “Er zit echter geen haast achter. Het moet een goed geheel zijn. Als er dingen missen, bouwen we onze studio terug op.” Hoe het debuut gaat heten, is nog geheim, maar Cleiren vertelt wel wat we kunnen verwachten. “Het wordt een plaat met een fantastische intro die je direct in de sfeer brengt van het album.” De band ziet artiesten als Red Hot Chili Peppers, Arctic Monkeys en Editors als inspiratiebron en heeft dan ook als doel om grote podia te bereiken. “We hebben daarom lang nagedacht over ons concept en onze sound. Als minstens vijf mensen tijdens ons eerste optreden meezingen, is het geslaagd voor mij.” Met muziek als wederzijdse passie en een gedeelde interesse in film en technologie, zijn de bandleden gemotiveerd om aan dit avontuur te beginnen. “De jacht is geopend!”

 

HunterStreet bestaat uit Rutger-Jan Cleiren (zang), Preben Van Overmeiren (drum), Benjamin Chong (gitaar) en Kasper Mols (bas).