Stichting ZeelandJazz komt met 10-daags jazzfestival

Scheldejazz Terneuzen en International Jazzfestival Middelburg bestaan niet langer

Joyce de Nijs ,

De twee grote jazzfestivals in Zeeland, Scheldejazz en International Jazzfestival Middelburg, hebben hun krachten gebundeld. Ze zijn middels een fusie tot een nieuwe stichting omgedoopt: ZeelandJazz. Dit alles met het oog op de toekomst: een groot festival is aantrekkelijker voor zowel subsidieverleners en sponsoren als ook het publiek.

Volgend jaar zal ZeelandJazz voor het eerst een 10-daags festival organiseren. Natuurlijk met voornamelijk jazz, maar ook veel aanverwante muziek als blues en soul.
Het zal van start gaan op vrijdag 10 juni in Terneuzen. Dat weekend zullen er op verschillende plaatsen in de stad muzikale activiteiten zijn, met als hoofdlocatie podium Porgy & Bess. Het weekend erop is het de beurt aan Middelburg. Dan zullen verschillende cafés en locaties op straat het decor zijn voor ZeelandJazz, met het Abdijplein als vertrouwd festivalhart. Daar wordt op zondag het festival feestelijk afgesloten.

In de week tussen deze festivalweekeinden worden onder andere educatieve evenementen georganiseerd, bijvoorbeeld op scholen.