Tien tips voor Vestrock 2015

Onze selectie voor komend weekend

Redactie 3voor12 Zeeland ,

Komend weekend, 5 en 6 juni, is Hulst weer toneel voor Vestrock. Verdeeld over vijf podia is er voor iedereen wat te genieten. Wij tipten de tien acts waar wij zelf het meeste naar uitkijken.

Giant Sand
“All ya gotta do is cross the Atlantic”, zingt Americanaband Giant Sand op ‘Heaventually’. En dat is precies wat deze Amerikaanse band gaat doen! Met slechts nog twee tour-data in Nederland gaat de Americanaformatie, die al sinds de eighties hun platen de wereld in slingeren, in Hulst optreden. Giant Sand staat op zaterdag om 17:20 uur op het Zeeland Podium. Sla deze band vooral niet over voor het avondeten, maar ga eerst nog even naar de bar en geniet van Americana met de relaxmodus op standje ‘maximaal’.  
Monster Youth
Het uit Sint Niklaas afkomstige Monster Youth schiet met zwaar geschut en scoort dan ook in thuisland. Een debuutalbum moet in oktober van dit jaar nog uitkomen, maar singel ‘Get Out’, klinkt voor een festival als Vestrock als bier all over the place, bloed over de snaren en na afloop van het optreden de energie aanvullen met datgene waar onze Vlaamse vrienden om bekend staan: d’n patatten! Place to be vrijdag, is The Living om 22:05 uur.
Pep & Rash
Vorig jaar tekende het Zeeuwse dj-duo Pep & Rash een driejarig contract bij Spinnin’ Records, het label waar grote namen als Afrojack, Nicky Romero en Sander van Doorn bij staat. Het duo bestaat uit Jesse van de Ketterij (25) en Rachid El Uarichi (32), die allebei uit Goes komen.
Sinds het uitkomen van hun debuutsingle ‘Fatality’, gaat Pep & Rash als een sneltrein. De opvolger ‘Rumors’ (januari 2015) was een regelrechte wereldhit en vloog in no time de top 3 van de Beatport chart in.
 
Momenteel krijgt het duo veel support van onder andere Afrojack en Quintino en treden de mannen op in België, Engeland, Italië en op het Spaanse eiland Ibiza. Zaterdag om 20.55 uur draait het duo op zaterdag in de silent disco van Vestrock! Voor alle dance-liefhebbers een must om mee te maken.
Echotape
Echotape is een indierock band uit het zuiden van Engeland. De band treed voor het eerst op Nederlandse grond met een stijl die het midden zoekt tussen Sabia en Death Cab For Cutie. Echotape had wat ons betreft gewoon op een hoofdpodium morgen staan. De band staat op zaterdag in The Living om 18.50 uur en de dag erop in De Basiliek met een akoestische set.
Tourist LeMC
De Antwerpse Tourist LeMC, afgekort Tourist, haalt zijn meeste inspiratie uit de Franse hiphop van eind jaren ‘90. Maar in zijn muziek zijn ook invloeden van folk en reggae terug te horen.
Zijn debuutalbum ‘Antwerps Testament’ kwam in 2010 uit via het label Eigen Makelij en werd in 2013 opnieuw uitgebracht met twee extra nummers. Dit keer door het label TopNotch. Afgelopen jaar bracht Tourist twee ep’s uit en begin dit jaar zijn tweede album, ‘En Route’.
 
Op Vestrock zal hij ons op zaterdag om 14.25 uur (Jupiler Stage) verrassen met zijn relaxte tunes en poëtische teksten van zijn laatste album, dat inmiddels al een tijd in de top tien van best verkochte albums staat.
Kovacs
Nederlands nieuwe belofte is Kovacs. Ze is een personage met een intrigerend stemgeluid en een bijpassend uiterlijk. Met het ijzersterke debuutalbum 'Shades Of Black' en hits als 'My Love' en 'Diggin' is Sharon Kovacs een onmisbare artiest op Vestrock. Ze scoorde al twee keer de 3FM megahit en heeft ondertussen een contract getekend bij het Duitse Warner Music, wat genoeg zegt over haar potentieel. Uitkijken dus naar de dame in lange jas en berenmuts! Zaterdag 15.25 uur op de Zeeland Stage.
Lonely the Brave
Vorig jaar wist Lonely the Brave al te verrassen én te overtuigen. Vandaar dat de band dit jaar op herhaling mag komen. De atmosferische post-rock en de geweldige strot van de zanger zette de band twee jaar geleden goed op de kaart en er werd een gouden toekomst voorspeld. Het echt doorbreken is er nog niet van gekomen. Opvallend aan de band is de introverte zanger David Jakes die met zijn bezielde stem echt iets extra’s toevoegt aan het geluid van de band. De sound van Lonely the Brave valt het best te vergelijken met White Lies en Biffy Clyro. Heb je ze vorig jaar gemist, ga ze dit jaar dan zeker zien op zaterdag 19.20 uur.
Paceshifters
Paceshifters maakten al indruk in ’t Beest eind vorig jaar. Daar zagen we dat het Overijsselse trio staat garant voor een energieke rockshow. Heb je zin in een strak optreden met vlammende drums en gierende gitaren? Ga dan zeker zaterdag om 21.20 uur richting The Living op het Vestrock terrein.
Drive Like Maria
Een niet te missen band op het Nederlands/Vlaamse festival is de Nederlands/Vlaamse rockband Drive Like Maria. Festival en band blijken een goede combinatie te zijn: het is ondertussen de derde keer dat Drive Like Maria het festival aandoet. Met de succesvolle platen 'Elmwood' (2009) en 'Drive Like Maria' (2012) liggen de verwachtingen voor de nieuwe plaat, die dit jaar zal uitkomen, hoog. Vrijdag 5 juni om 21.20 uur zullen we aardig wat van het nieuwe materiaal horen, reden te meer om te komen kijken naar deze snoeiharde rockband.  
Navarone
Door de Volkskrant ooit betiteld als misschien wel de beste rockband van Nederland. Navarone haalt zijn inspiratie uit de progressieve rock van de jaren '70. Dit gieten de mannen in een modern jasje en het geheel rockt als een klok. Navarone is een echte liveband met een attitude. Laat je meeslepen door scheurende gitaarriffs en de aanstekelijke sound, want Navarone zet altijd een sterk optreden neer met een onvergetelijke live ervaring. Ga ze zien, op zaterdag 13.30 uur op een van de hoofdpodia.