Rockabilly night in de Piek

Mars Attacks en Betty’s Doghouse in Vlissingen

Tekst: Sandra Burgers Foto's: Jan van den Berg ,

Mars Attacks is een rockabilly band met uit Zwitserland en Oostenrijk afkomstige bandleden. Inmiddels spelen de muzikanten al heel wat jaren samen (sinds 1998) en staan ze vooral in Europa op verschillende podia. Vanavond staan ze in De Piek en brengen ze een sfeertje waar in Vlissingen heel wat mensen op gesteld zijn.

Betty’s Doghouse doet de warming up. Het is een booming bandje dat deze maand alleen al voor zes optredens geboekt staat, waaronder het Halloween Custom Run Car Event in Malmedy (Belgie). Wáár ze ook optreden, met Betty’s Doghouse heb je naast drie swingende kerels zeker nog drie andere dingen in huis: een pot goeie rock-’n-roll, plezier en publiek dat er altijd zin in heeft!  

Blije band in Japan

“Ik denk dat we plezier hebben op het podium, omdat we het leuk vinden wat we doen”, zegt Martin Telfser (lead gitaar en backing vocals van Mars Attacks). Telfser is in de pauze druk met de verkoop van cd’s en het weggeven van stickers en visite kaartjes. Tussen het zaken-doen door meldt hij: “Het was erg druk, dit jaar. We deden een toer in Japan en het publiek daar is super aardig, onvoorstelbaar. We hebben al in de VS en Europa gespeeld, maar Japan was echt anders. Mocht je denken dat er in Japan geen ruimte is voor rockabilly, dan heb je het mis. Er bestaat zelfs een belangrijke rockabilly scene. Ze houden van Teddy Boy, een beetje Psychobilly. Een goeie mix, voor een heel goed publiek!"

Eigen songs

De nieuwste cd van deze band bevat 14 eigen nummers en maar 1 cover. "We schrijven allemaal aan onze songs. Ik schrijf normaal gesproken de meeste nummers, maar Roland (Riedberger - lead vocals, trompet, akoestisch, rhythm gitaar) schreef de meeste liedjes die op het laatste album staan. Maar in feite schrijven we allemaal, tezamen."

Streepje voor

Een bezoeker heeft zojuist de meest recente cd gekocht. “Ik heb nu alle cd’s compleet, want deze had ik nog niet!. Ik vind zijn stem heel goed, beetje Elvis-achtig. Maar goed, de stijl van deze band bevalt me heel erg. Het is stevige rockabilly en de band schrijft eigen nummers en dan heeft zo’n band wat mij betreft al wat streepjes voor”. Meer bezoekers bevestigen dat dit deze band zo de moeite waard maakt.

Hobby of professioneel?

De meeste bezoekers schatten deze band in als professionele muzikanten. Muzikanten die kunnen leven van hun optredens, zeg maar: “Als je zoveel nummers zelf schrijft, dan moet dat haast wel, toch?"  Telfser geeft hierover uitsluitsel: “Nee, we kunnen hier niet van leven. We hebben zelfs allemaal een baan naast ons bestaan als muzikant!" Telfser lacht: “Het is een hobby”.

Indrukwekkend

Een aanzienlijk aantal eigen nummers en een viertal dat veel plezier heeft tijdens hun optreden. Muzikanten die met passie hun hobby neerzetten en met de kwaliteit alsof ze professionals zijn. Samengevat, een indrukwekkend uniek stelletje vrolijke rockabilly muzikanten!