Drum-'n-Bass in your Face presents: Sir Haggis Drum-'n-Bass in your Face presents: Sir Haggis

Verrassend aankomend talent van Zeeuwse bodem

, Joyce de Nijs

Drum-'n-Bass in your Face presents: Sir Haggis

Verrassend aankomend talent van Zeeuwse bodem

Joyce de Nijs ,

Zaterdag 10 mei is het weer zover: een van de vetste drum-’n-bassfeesten, ‘Drum-'n-Bass in your Face’ wordt gegeven in De Spot. Deze editie heeft weer een flinke line-up van lokale en internationale drum-’n-basshelden.

Een van de lokale helden is Kyran de Keijzer, beter bekend als Sir Haggis. Een rasechte Zeeuw, maar toch won hij onlangs de prijs ‘Beste DJ van West-Brabant’. Als klap op de vuurpijl tekende hij pasgeleden een platencontract bij Varryo Recordings.
 
Sir Haggis draait het liefst trap, drum-’n-bass en dubstep, vooral omdat het wat onbekend en ‘underground’is. Hij houdt er niet van om bekende Top 40-deuntjes te draaien die bij het grote publiek reeds bekend zijn. Aan hem de kunst om unieke tracks te spelen die bijna niemand kent, maar waar het publiek uiteindelijk voor valt. Ook zijn manier van draaien is heel eigen. Sir Haggis gebruikt een MIDI-controller en laptop om zo snel mogelijk te kunnen werken met samples en loops. Voor het produceren gebruikt hij sequencer Ableton. Dat alles maakt het divers en verrassend.
 
Vrij vertaald van zijn homepage: “Basslijnen, akkoorden en leadsounds met veel verschillende synthesizers. Al deze aspecten gebruik ik voor mijn mixen. Dat vind ik het meest interessant: hoe je bepaalde onderdelen kunt manipuleren om er een totaal nieuw geluid aan te geven, dát brengt m’n hoofd op hol!”
 
Naast produceren en DJ’en geeft Sir Haggis wekelijks een radioshow op radiofrenqeuncy.com. Daarin draait hij een eigen mix van een uur lang, producties van gastartiesten en presenteert hij de nieuwe tracks uit de scene.
 
Dus: ben je liefhebber van dubstep, drum-’n-bass én dansen? Check dan zeker Sir Haggis op ‘Drum-'n-Bass in you Face’. Zaterdag 10 mei a.s. in De Spot in Middelburg, kaarten kosten €10,-.  
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland