Around The Bridge: gratis festival Sas van Gent Around The Bridge: gratis festival Sas van Gent

Oud concept in nieuwe jas onder de brug

, Gijs Kamphuis

Around The Bridge: gratis festival Sas van Gent

Oud concept in nieuwe jas onder de brug

Gijs Kamphuis ,

Rock Around The Bridge is niet meer. Lang leve Around The Bridge. Want, zo heet het muziekevenement in Sas van Gent vanaf dit jaar. Twee dagen gratis toegankelijk, met op vrijdag 20 juni Hollandse hits en op zaterdag 21 juni rock en alternatieve muziek.

Het oude concept trok onvoldoende bezoekers. De laatste drie jaar bleef de teller rond de 500 toeschouwers steken. Te weinig, vindt de organisatie. Er werd financieel nog wel quitte gedraaid, maar er moest iets worden gedaan om de vijfentwintigste editie echt tot een succes te maken. De entree wegstrepen is één, maar ook muzikaal is er het een en ander gewijzigd. Zo is er op de rockzaterdag ook plaats voor de Sasse harmonie De Vereenigde Vrienden (met een Night of the Proms-achtig repertoire), dialectpopduo Krapuul uit Groede en de Beet City Jazzband.

Natuurlijk zijn de elektrische gitaren niet volledig verdwenen. Dr Phill Needs Help (wie kent ze nog), De Mannuh (folkrock) en Bottle of Moonshine (ska) zullen de versterkers wel open draaien. ‘Grote’ naam deze eerste editie is Red Vultures, met daarin (ex-)leden van Nedergrunge formatie Vals Licht en My Favorite Scar. Samen met coverduo Henk en Peter zijn dat de bands die publiek moeten trekken. Voor de Hollandse vrijdag zijn onder andere Guimar, Rob van Daal, Helemaal Top en Bonny St. Claire gecontracteerd.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland